RX 570 Call of Duty: MW Remastered sıcaklık değerleri

Behzat Amir

Centipat
Arkadaşlar Thermaltake view 27 kasalı R5 1600 AF + RX 570 8 GB RAM'li sistemim var. GTA 5'de, CS'de falan 50-65 arası değişiyor. Ama Call of Duty'de 65-79 arası falan oluyor, genelde 70-71CPU ve GPU'nun bu değerleri normal mi?

Hocam undervolt falan korkuyorum bir şey olur diye. Sadece bu oyunda buraları gördüm bir de sıcaklıklarım çok mu kötü?

Onda korkacak bir şey yok. Bende ASUS ROG STRIX RX 570 var. Undervoltu bir şekilde kullanıyorum. Warzone'da 58 üstünü görmüyor. Kartımın soğutması iyi fakat kart üzerinden yayın yapıyorum. Ve birazcık sıcaklık artıyor.

Hocam undervolt nasıl yapılıyor ve tam olarak olayı nedir aydınlatır mısınız ömrünü kısaltır mı?

Aksine ömrünü arttırır. Fabrikadan çıkışlı yüksek voltajla geliyor. Sanarsın sen karta overclock yapmışın gibi oluyor. Ama stock hızıyla çalışıyor. Ve bu arada sormadın fakat söylemeyim karta overclock yapmaya değmez. Ben denedim 5 FPS falan fark etti. Ama deli gibi ısınıyor. Forumda rehberleri var. Yapacaksanda redoan ayarlarından yapmanı tevsiye ederim.
Hocam rica etsemi Instagram verebilir misinz bir şey danışcağım.

Burdan sorabilirsin.

Aksine ömrünü arttırır. Fabrikadan çıkışlı yüksek voltajla geliyor. Sanarsın sen karta overclock yapmışın gibi oluyor. Ama stock hızıyla çalışıyor. Ve bu arada sormadın fakat söylemeyim karta overclock yapmaya değmez. Ben denedim 5 FPS falan fark etti. Ama deli gibi ısınıyor. Forumda rehberleri var. Yapacaksanda redoan ayarlarından yapmanı tevsiye ederim.

Burdan sorabilirsin.
Hocam sistemi alalı 2 hafta oldu anlarsınız bir şey olur diye korkuyorum ondan yapma cesareri bulamıyorum ve değerlerim undervolt gerektiriyor mu

Hocam sistemi alalı 2 hafta oldu anlarsınız bir şey olur diye korkuyorum ondan yapma cesareri bulamıyorum ve değerlerim undervolt gerektiriyor mu?

80 ve üstü sıkıntı fakat 70 derecede fanlar çok ses çıkarmaya başlar. Sen bu seslerden rahatsız oluyorsan gerektirir. Öbür türlü fan hızını düşürsende 79 derece görmüşün en fazla sınırın dibi. 80 dereceyi geçmeye başlar. Hava akışın iyi mi kötü mü?

Hocam sistemi alalı 2 hafta oldu anlarsınız bir şey olur diye korkuyorum ondan yapma cesareri bulamıyorum ve değerlerim undervolt gerektiriyor mu
Bir şey olmaz korkmanıza gerek yok. Benim yazdıklarımı görmüyorsunuz herhalde. :) Hocam forum içerisinde birçok undervolt konuları var onlara bakabilirsiniz fikir sahibi olmak açısından. Sonra deneme yanılma yolu ile en stabil voltaj ayarını bulmanız lazım. Size önerim ilk başta fan ayarı yapın madem undervolt konusunda çekiniyorsanız. Dediğim gibi 70-78 derece arası sıcaklık değerleri normaldir. 80 derece ve üstü sıkıntı olabilir. Fan ayarı yaparak da bu değerler arasında tutabilirsiniz aslında. Fakat fan ayarını baya bir açmak gerekecek.

80 ve üstü sıkıntı fakat 70 derecede fanlar çok ses çıkarmaya başlar. Sen bu seslerden rahatsız oluyorsan gerektirir. Öbür türlü fan hızını düşürsende 79 derece görmüşün en fazla sınırın dibi. 80 dereceyi geçmeye başlar. Hava akışın iyi mi kötü mü?
Bilmiyorum ama şöyle bir durum oyundan çıkıp 15-20 dakika masaüstğnde durunca sıcacık olan kasa hemen ılıyor. Hocam sadece bu oyunda 79 gördüm biara 80-81 olup düştü ama genelde 60 larda geziyor sistem
Bir şey olmaz korkmanıza gerek yok. Benim yazdıklarımı görmüyorsunuz herhalde. :) Hocam forum içerisinde birçok undervolt konuları var onlara bakabilirsiniz fikir sahibi olmak açısından. Sonra deneme yanılma yolu ile en stabil voltaj ayarını bulmanız lazım. Size önerim ilk başta fan ayarı yapın madem undervolt konusunda çekiniyorsanız. Dediğim gibi 70-78 derece arası sıcaklık değerleri normaldir. 80 derece ve üstü sıkıntı olabilir. Fan ayarı yaparak da bu değerler arasında tutabilirsiniz aslında. Fakat fan ayarını baya bir açmak gerekecek.
Hocam sadece bu oyunda böyle oldu bi ara 80-81 olup geri 77-78 de gezdi ama diğer oyunlarda genelde 60-75 geziyor (70 üstü çok nadir)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı