RX 570 çok hızlı ısınıyor

psychee

Femtopat
Daha fazla  
Bir gün önce temizliğini yaptığım ekran kartım oyuna girdiğim anda 50 derecelerden 70 derecelere fırlıyor temizlemeden önce böyle bir sorun yoktu. En ufak işlem ekran kartı sıcaklığımı arttırıyor. Radeon'un görüntü tekrarı ayarını açtığımda bile ekran kartının boştaki sıcaklığı 60 derecelere yükseliyor temiz kurulum sıfırlama dahil her işi yaptım fanlarda bir sıkıntı yok ikisi de sağlam şekilde çalışıyor.

Ekran kartı modeli: AMD RX 570 Armor 4 GB OC.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir gün önce temizliğini yaptığım ekran kartım oyuna girdiğim anda 50 derecelerden 70 derecelere fırlıyor temizlemeden önce böyle bir sorun yoktu. En ufak işlem ekran kartı sıcaklığımı arttırıyor. Radeon'un görüntü tekrarı ayarını açtığımda bile ekran kartının boştaki sıcaklığı 60 derecelere yükseliyor temiz kurulum sıfırlama dahil her işi yaptım fanlarda bir sıkıntı yok ikisi de sağlam şekilde çalışıyor.

Ekran kartı modeli: AMD RX 570 Armor 4 GB OC.

RX 570'in ısınma problemleri var zaten normal belki fanlar temizlerken hasar görmüş olabilir.

RX serisi iyi ısınıyor. Ama bana sorarsanız bir hata yaptınız. Termal macunu fazla sürmüş olabilirsiniz, çok az sürmüş olabilirsiniz, sürdüğünüz yüzeyi uygun şekilde temizleyememiş olabilirsiniz, genel olarak bakımı yeniden yapın.

RX 570'in ısınma problemleri var zaten normal belki fanlar temizlerken hasar görmüş olabilir.
fanlara işlem yapmadım fanları titizce temizledim fanlar düzgün çalışıyor

70 Derece normal hocam yük altında.
70 le kalmıyor hocam 80 e kadar yolu var kendisinin

RX serisi iyi ısınıyor. Ama bana sorarsanız bir hata yaptınız. Termal macunu fazla sürmüş olabilirsiniz, çok az sürmüş olabilirsiniz, sürdüğünüz yüzeyi uygun şekilde temizleyememiş olabilirsiniz, genel olarak bakımı yeniden yapın.
macun sürmedim bir gün öncesine kadar böyle bir problem yoktu daha yeni bu sorunu yaşamaya başladı

aynı zamanda kendi kendine sürekli dalgalanmalar yaptığını fark ettim
mining yapıldığını sanmıyorum daha yeni ssd değiştim hdd değiştim temizlikten sonra böyle olmasını anlayabilmiş değilim

Fanlar % kaç kullanılıyor 80 derece iken? MSI Afterburner ile %75e çekip dene, düşmezse %100 yap fanların hızını.
fan hızımı %100 yaptığım halde en fazla 80 den 79 a düşüyor

Dosya Ekleri

• resim_2023-01-26_122550779.png
    resim_2023-01-26_122550779.png
    12,1 KB · Görüntüleme: 38
Keşke temizlemeseydin hocam. Ekran kartını tekrar açıp, doğru bir şekilde kapatmayı dene bence. Bir şeyler oturmamış olabilir mi?

Aynı zamanda kendi kendine sürekli dalgalanmalar yaptığını fark ettim.
Mining yapıldığını sanmıyorum daha yeni SSD değiştim HDD değiştim temizlikten sonra böyle olmasını anlayabilmiş değilim.

Fan hızımı %100 yaptığım halde en fazla 80'den 79'a düşüyor.

Hocam RX 570 için o sıcaklık alışılmadık bir şey değil 90a kadar sorun olmaz.

Ama macun değişmeyi deneyebilirsiniz belki 75'e sabitleyebilir.

Keşke temizlemeseydin hocam. Ekran kartını tekrar açıp, doğru bir şekilde kapatmayı dene bence. Bir şeyler oturmamış olabilir mi?
macun yenilemeyi düşünüyorum ekran kartının içini daha önce hiç açmadım

Hocam RX 570 için o sıcaklık alışılmadık bir şey değil 90a kadar sorun olmaz.

Ama macun değişmeyi deneyebilirsiniz belki 75'e sabitleyebilir.
normalinde zaten en maks 75 görüyordum diğer temizliklerimde hiç böyle sıkıntılar çekmemiştim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı