RX 570 düşük FPS

Yer
Cinayet Büro
Maalesef ki yine ben. Oyun içinde aldığım değerler iyice rezilleşti. RX 570 4 GB, 9100F ve 16 GB RAM'i olan bir sistem kullanıyorum. Örneğin, LoL'de Fight'da FPS 90'lara kadar iniyor. Zira Rainbow ve CS:GO'da öyle. Rainbow'da 80FPS'leri, CS:GO'da 160FPS'leri görüyorum. Sıcaklıklarımda problem yok. Fakat LoL'de kullanım değerlerim sıkıntı, ekran kartım %60, işlemcim %50 kullanılıyor. Bilmiyorum, LoL işlemci odaklı ama benim işlemcim de kullanılmıyor. :D.

1 haftadır saçma sapan sorunlar ile karşılaşıyorum. Sürücüm güncel.

Teşekkür ederim!

SSD modelin nedir? CrystalDiskMark, CrystalDiskInfo ve HD Sentiel ile ilgili ekran görüntülerini paylaşın.

SSD'nin Firmware'ı varsa güncelleyin.

BIOS güncelleyin.

Memtest86 yapın.

10 dakika FurMark testi yapıp FPS düşüşü var mı diye kontrol edin.

OCCT 6.2.0 indirip Power Test yapın.

Bu testlerden temiz çıkıyorsa başka şeyler de söyleyeceğim. :D

Ekran kartını kendi sitesinden güncellediysen yani AMD Radeon Software kurduysan FPS kaybı yaşayabilirsin. DDU ile temiz silip, aygıt yöneticiden elle güncelle ve sonuçları gör.

Hangi sürücüyü kullanıyorsunuz?
20.12.1 sürümündeyim.
Normal hocam, hep rekabetçi oyunlardan bahsetmişsiniz. Hangi ayarlarda oynadığınızı da yazsaydınız keşke.
LoL'de çok düşük FPS alıyorum, normal değerler değil.

SSD modelin nedir? CrystalDiskMark, CrystalDiskInfo ve HD Sentiel ile ilgili ekran görüntülerini paylaşın.
SSD olarak bir modeli merak edip satın aldım. Pioneer APS (240GB) modeli idi. Alma taraftarı değildim, sadece ne olduğunu görmek istedim. Ve aldığımda 180TL idi, zaten bu yüzden aldım. Hatta sıkıntı çıkarsa kardeşime veririm diye düşünüyordum :D. Değerlerin düşük olması bu diskten olabilir. Yaklaşık 3-4 aydır kullanıyorum. Bunun yanı sıra 5400RPM'lik HDD var. Ek olarak 860 Evo 500GB da kullanıyordum fakat şu anda iş yerimde. 860 Evo'yu alalı çok olmadi ve onunla alakalı olduğunu düşünmüyorum, değerleri gayet gayet normal. Ayrıca, Pioneer marka diskte dosya aktarımı yaparken aktarım hızı 1-2MB/s'e kadar düşüyor, işin içinde bir şeyler var gibi :)
CDM:
CDM.PNG

Okuma değerleri normal gibi gözüküyor, vaat ettiğini veriyor. Fakat yazma değerleri pek de öyle değil gibi.
Bad Sector testi de temiz çıktı.
Zira, HD Sentinel de öyle.
HD Sentinel:
HDS.PNG

CrystalDiskInfo:
CDI.PNG

SSD'nin firmware'ı varsa güncelleyin.
Bulamadım. :D
Memtest86 yapın.
Dün yaptığım testlerde bir sorun görülmedi.
BIOS güncelleyin
Güncel.
10 dakika FurMark testi yapıp FPS düşüşü var mı diye kontrol edin.
Genel olarak 69-70-71 arasında dolandı, yani normal. Zira sıcaklıklar da öyle, 67'yi geçmedi. 8X MSAA ve Full HD çözünürlükte yaptım. :)
OCCT 6.2.0 indirip Power Test yapın.
Bi' sıkıntı çıkmadı.

Başka söyleyeceğiniz bir şey var ise yapabilirim :)

Çok çözüm yöntemi kalmadı açıkçası. :)

BIOS pilini çıkarıp 30 saniye bekleyin, geri takın. Bir ihtimal işe yarar.

DDU ile sürücüleri kaldırıp 20.4.2 sürümüne geçmeyi deneyin.

Windows ile güncelleştirme varsa yapın, 20H2 sürümünde değilseniz 20H2'ye geçin.

LoL'ün bulunduğu klasörde "Config/config.cfg" dosyasını not defteri ile açıp, "General" kısmının altına "DX11BetaTest=1" yazın. (Tırnaklar olmadan)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı