RX 570 ekran kartına AM4 işlemci önerisi

1.si konu sahibi benim 2.sayfa da ilk cevap yazdığım arkadaştan önce Metin2'yi yazdı farkındaysan mesajı başta sana bile atmadım. Ki RX 570 kullanan bir adama 5600 zaten önerilmez Metin2 mesajı olmasa da bunu sizin de üstünüze alınmanız lazım. 2.si Ryzen 5 1600 AF RX 570'den çok daha güçlü ekran kartlarını da besliyor zaten ben ucu ucuna yetecek bir öneri yapmadım adama. Tabii burada Metin2'yi saymadığını varsayıyorum Metin2 için bırak 1600 AF'yi Ryzen serisinin en kötü işlemcisi bile yeter. Tabii ben burada sizin acemi birisine hemen 5600 önerdiğiniz için karşı çıkıyorum yoksa adam derse ben 20 hesapla meley yapacağım onu bilemem. Onun için yüksek bir işlemci ve RAM kapasitesi gerekli ama konu burada o değil zaten. Siz de ona göre cevap vermemişsiniz ileride ekran kartını yükselteceğini kurgulayıp ona göre cevap vermişsiniz. Dünyanın hiçbir yerinde RX 570'i olan adam yükseltme yapacağım demediği sürece kimse 5600 önermez. Bu forumun en büyük sorunu hiç kimse konu sahibinin ne dediğiyle ilgilenmiyor herkes kendi kafasında kurguladığı şeyi yazıyor. O zaman RX 570'i olan herkesi darlayın kardeşim sen sat o ekran kartını da işlemciyide. 2.elden RX 6600 ve Ryzen 5 5600 çek diye. Bu arkadaşın hangi işlemciyi alacağı önemli değil önemli olan ben burada bu tartışmayı yapmasaydım RX 570 sahibi başka bir insan gelip demek benim ekran kartı için en iyi işlemci 5600 diyecek. Araştırma yapsın ilk gördüğüne atlamasın diyebilirsin ama herkesin forum kültürü ve donanım bilgisi üst düzey değil. Ayrıca zaten siz 5600'ü RX 570'e bile önermiyorsunuz kendi kafanızda ekran kartı yükselteceğini varsayıp ona göre işlemci öneriyorsunuz. Konuda sorulan şeyleri kimse takmıyor forumda.

Hocam bana hangi işlemcinin neyi beslediğini anlatmana gerek yok yüzlerce bilgisayar toplamış biriyim. Bende farkındayım güçlü bir işlemci olduğunu. Mesele güçlü olup olmaması değil. Almışken iyisini almak. Varken neden daha düşük bir model alalım? R5 5600 + 4060 bir sistemde oynayamayacağınız oyun yok değil mi? Peki R5 5600+ RX6600 sistemde de oynayamayacağınız oyun yokken neden 4060 sistem almak daha mantıklı oluyor? Biraz kafanızı mı kullansanız acaba. İleriye dönük önerilerde bulunuyoruz ki arkadaş ileride başka oyunlar oynamak isterse yine işlemci yükseltmekle uğraşmak zorunda kalmasın. Saçma sapan bir şey için duyar kasıyorsunuz. Ayrıca dikkatli bakarsanız ben önerdiğimde arkadaş M.2 oynayacağını belirtmemişti. Belirtse de bir şey değişmezdi yine onu önerecektim. Sizin bu kafayla laftan anlayacağınızı düşünmüyorum o yüzden daha fazla cevap vermeyeceğim. Size iyi akşamlar dilerim. Ha bu arada ben de R3 1200+RX 570 kullanıyorum. Öyle bilip bilmeden öneride bulunmuyoruz.

o.c yapılmayacaksa 5600 ile arasında fark yok denecek kadar az.

İleride ekran kartını yenileyebilirim.

Dünyanın hiçbir yerinde RX 570'i olan adam yükseltme yapacağım demediği sürece 5600 önerilmez.

Okuduğunu anla önce.

Hocam bana hangi işlemcinin neyi beslediğini anlatmana gerek yok yüzlerce bilgisayar toplamış biriyim. Bende farkındayım güçlü bir işlemci olduğunu. Mesele güçlü olup olmaması değil. Almışken iyisini almak. Varken neden daha düşük bir model alalım? R5 5600 + 4060 bir sistemde oynayamayacağınız oyun yok değil mi? Peki R5 5600+ RX6600 sistemde de oynayamayacağınız oyun yokken neden 4060 sistem almak daha mantıklı oluyor? Biraz kafanızı mı kullansanız acaba. İleriye dönük önerilerde bulunuyoruz ki arkadaş ileride başka oyunlar oynamak isterse yine işlemci yükseltmekle uğraşmak zorunda kalmasın. Saçma sapan bir şey için duyar kasıyorsunuz. Ayrıca dikkatli bakarsanız ben önerdiğimde arkadaş M.2 oynayacağını belirtmemişti. Belirtse de bir şey değişmezdi yine onu önerecektim. Sizin bu kafayla laftan anlayacağınızı düşünmüyorum o yüzden daha fazla cevap vermeyeceğim. Size iyi akşamlar dilerim. Ha bu arada ben de R3 1200+RX 570 kullanıyorum. Öyle bilip bilmeden öneride bulunmuyoruz.

Okuduğunu anla önce.

Yazdığım okumamışsın bile :D. Ben zaten direkt 5600 önermenize karşı çıktım 5600X'i düzeltmenin bir faydası yok. Ayrıca ekran kartı yenileyebilirim sözü de (+.son olarak benim karşı çıktığım şeyi hala anlamamışsın. Benim mantığıma göre adam RX 570'e uyumlu bir işlemci istiyorsa ona RX 570'e uyumlu bir işlemci yazmalısın. Yoksa forumda herkes konu sahibinin isteği yerine kendi kafasında yarattığı kusursuz seneryoya göre öneri yapmış olur. Eğer kafanda ileride ekran kartını yükseltirse diye 5600 önerdiysen seni 5600'de durduran ne oldu. 5000 serisi çıkınca ekran kartını en günceline yükseltirsin diyerek 5800x3D'de önerebilirdin. Senin için fiyat önemsiz önemli olan güncellik ise kendin ile çelişmemelisin. Ben de RX 580 ve Ryzen 51600 AF kullanıyorum mantığına göre ben de bilip bilmeden konuşmuyorum :D. Ben de size iyi akşamlar dilerim.

5600 yeterince güçlü, eğer 4070 Ti Super seviyesinde bir kart takmayı düşünmüyorsa gereksiz.

+ Bu mesajdan sonra atıldı.)

Yazdığım okumamışsın bile :D. Ben zaten direkt 5600 önermenize karşı çıktım 5600X'i düzeltmenin bir faydası yok. Ayrıca ekran kartı yenileyebilirim sözü de (+.son olarak benim karşı çıktığım şeyi hala anlamamışsın. Benim mantığıma göre adam RX 570'e uyumlu bir işlemci istiyorsa ona RX 570'e uyumlu bir işlemci yazmalısın. Yoksa forumda herkes konu sahibinin isteği yerine kendi kafasında yarattığı kusursuz seneryoya göre öneri yapmış olur. Eğer kafanda ileride ekran kartını yükseltirse diye 5600 önerdiysen seni 5600'de durduran ne oldu. 5000 serisi çıkınca ekran kartını en günceline yükseltirsin diyerek 5800x3D'de önerebilirdin. Senin için fiyat önemsiz önemli olan güncellik ise kendin ile çelişmemelisin. Ben de RX 580 ve Ryzen 51600 AF kullanıyorum mantığına göre ben de bilip bilmeden konuşmuyorum :D. Ben de size iyi akşamlar dilerim.

+ Bu mesajdan sonra atıldı.)

Okumadım çünkü sen benim demek istediğimi anlamamak için ısrar ediyorsun. 5600'de durduran şey şu oldu dostum, fiyatını tamamen hak eden bir işlemci hem kullandım hem kullanan insanlardan geri dönüşler aldım yani işlemcinin yapabileceklerini az çok biliyorum. Fiyatına göre verdiği performans ise gayet iyi. AM4 serisi için en F/P işlemciler arasında ilk 3E rahatlıkla girebilecek bir işlemci. Beni durduran şey ise bu işlemcinin ileride yükseltme yapıldığında da gayet yeterli olması. 5800x3D önermek ile 5600 önermeyi mi kıyaslıyorsun cidden. :D ne yapalım yani arkadaşın işine yarayacak diye sistemini sat i5 3470 al ekran kartın da fazla kaçıyor onu satıp onun yerine GTX730 al mı diyelim kardeşim? İsteyen istediği öneriyi yapar kimse sana neden 1600 AF önerdin diye hesap soruyor mu? Bana göre de senin önerdiğin işlemciyi imkan varken almak para israfı. Boş muhabbet dostum konuşmak için konuşmana gerek yok. Sen istediğini önerirsin ben istediğimi öneririm. Hatalı ve art niyetli bir öneride bulunmadığımız sürece bu konuda özgürüz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı