RX 570 en stabil driver sürümü nedir?

Martı Men

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Yaklaşık 6 aydır sanırsam 23 sürümlerinde bir sürüm kullanıyordum ve kartıma saçma sapan FPS dropları giriyordu. Bende bari Driver'larını silip yeniden yükleyeyim dedim ve AMD'nin sitesine girdiğimde 24.9.1 sürümünün bu kart için yayınlandığını gördüm, indirdim ve bu sefer PC açıldığında kart donmaya başladı doğal olarak. Çünkü bu sürüm bu kartın dengi değil tabii donar. Bende kısa bir araştırmanın sonunda 22.3.1 sürümünde karar kıldım ve indirdim. Stabil çalışıyordu fakat şimdi de oyun ya karıncalanıyor ya ses sapıtıyor ya da çöküyor. Şu güzel karta şu lanet Driver'ların arasından bir cevher çıkartır mısınız? :D

Kullandığınız işlemciye göre bile stabilitesi değişmekte. Intel İ7 3700 ile tüm sürümlerde çökme yaşarken Ryzen 3 4100 ile bir tane bile yaşamadım. Ryzen 5 5600 ile ise 1-2 tane yaşamışlığım olmuştu. Şans işi ama ben en çok 22.11.2 ve 21.10.1'i stabil buldum. Pro sürümlere de bakabilirsniz.

Ancak gerek oyunlar, gerekse de Wİndows güncellemelerinden dolayı ben en son sürümü kullanmanızı tavsiye etmekteyim.

İşlemcim R5 5600. Son sürümü bende kullanmak isterim fakat son sürümde oyun mesela 60 fps stabil giderken sanki çökmenin eşiğindeymiş gibi 5-10 fps görüntü aktarıyor ve birkaç dakika sonrada çöküyor.
Kullandığınız işlemciye göre bile stabilitesi değişmekte. Intel İ7 3700 ile tüm sürümlerde çökme yaşarken Ryzen 3 4100 ile bir tane bile yaşamadım. Ryzen 5 5600 ile ise 1-2 tane yaşamışlığım olmuştu. Şans işi ama ben en çok 22.11.2 ve 21.10.1'i stabil buldum. Pro sürümlere de bakabilirsniz.

Ancak gerek oyunlar, gerekse de Wİndows güncellemelerinden dolayı ben en son sürümü kullanmanızı tavsiye etmekteyim.

Bir dakika benim güncel sürüm olarak indirdiğim 24.9.1 idi fakat hem uygulamada hem de senin attığın 24.12.1

İşlemcim R5 5600. Son sürümü bende kullanmak isterim fakat son sürümde oyun mesela 60 fps stabil giderken sanki çökmenin eşiğindeymiş gibi 5-10 fps görüntü aktarıyor ve birkaç dakika sonrada çöküyor.

Bir dakika benim güncel sürüm olarak indirdiğim 24.9.1 idi fakat hem uygulamada hem de senin attığın 24.12.1
Denemeli miyim?

Denemeli miyim?
24.9.1 AMD tarafından paylaşılan. Malum artık güncelleme desteğini kıstıkları için ara ara yayınlıyorlar uygulama için. Attığım linkteki polaris/vega için olan sürücüleri indirirseniz en son sürümü kurabilirsiniz.

1736674240252.png

24.9.1 AMD tarafından paylaşılan. Malum artık güncelleme desteğini kıstıkları için ara ara yayınlıyorlar uygulama için. Attığım linkteki polaris/vega için olan sürücüleri indirirseniz en son sürümü kurabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2394726
Bir dakika yani windows 10 linkini değilde neden polaris/vega linkini indiriyorum?

Doğru linki indiriyorsunuz. Birisi yeni kartlara uygun olan 10/11 sürücüsü. Diğeri yani sizin indireceğiniz de Vega ve Polaris mimari desteği entegreli 10/11 sürücüsü.
Eki Görüntüle 2394764
Tmmdır sorunu çözdüm bu kart için polaris/vega mimarili herhangi bir driver indirirseniz hiçbir sorun yaşamazsınız güzelim amd başta bunu söylemediği için siz veya ben rx 5000/6000 serisi kartların mimarisinin bulunduğu driverları yükleyince tabiki sapıtıyor :D Sonuç olarak bu kart için indirdiğiniz driverın polaris/vega mimari entegreli olmasına dikkat edin. Yardım eden kişilere teşekkürler.

Kullandığınız işlemciye göre bile stabilitesi değişmekte. Intel i7 3700 ile tüm sürümlerde çökme yaşarken Ryzen 3 4100 ile bir tane bile yaşamadım. Ryzen 5 5600 ile ise 1-2 tane yaşamışlığım olmuştu. Şans işi ama ben en çok 22.11.2 ve 21.10.1'i stabil buldum. Pro sürümlere de bakabilirsniz.

Ancak gerek oyunlar, gerekse de Windows güncellemelerinden dolayı ben en son sürümü kullanmanızı tavsiye etmekteyim.

6700XT için önerdiğin bir driver var mı i5 13400F ile birlikte Fortnite kasma yaşıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı