RX 570 fan dönmüyor

Yer
Cinayet Büro
MSI Gaming X RX 570 kullanıyorum evet farkındayım 60 derecenin üstüne çıktığında çalışıyor. Ancak benim kartım oyunda bir süre çalıştıktan sonra fanın ikisinden biri dönmüyor. Fanları elimle ittirdigimde tekrar çalışıyor fakat 15dk sonra tekrar duruyor. MSI Afterburner ile %30 gibi bir fan ayarına ayarlıyorum ikisi de stabil sorunsuz çalışıyor ancak otomatiğe aldiğimda bu sorun ortaya çıkıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gaming X modellerinde Twin Frozr soğutma sistemi var. Eğer ihtiyaç duyulmazsa gürültü kirliliği için fanlar dönmüyor. Yada teki dönüyor, teki dönmüyor. Tamamen ihtiyaca göre. Eğer ekran kartı çok fazla ısınırsa iki fanın birden döndüğünü görebilirsin. AIDA 64 ile stres testi yap. İstersen bu Twin Frozr ayarını kapatabilirsin ama tavsiye etmiyorum. Ekran kartında bir sıkıntı yok Gaming X modelleri bu şekil çalışır.

Gaming X modellerinde Twin Frozr soğutma sistemi var. Eğer ihtiyaç duyulmazsa gürültü kirliliği için fanlar dönmüyor. Yada teki dönüyor, teki dönmüyor. Tamamen ihtiyaca göre. Eğer ekran kartı çok fazla ısınırsa iki fanın birden döndüğünü görebilirsin. AIDA 64 ile stres testi yap. İstersen bu Twin Frozr ayarını kapatabilirsin ama tavsiye etmiyorum. Ekran kartında bir sıkıntı yok Gaming X modelleri bu şekil çalışır.
evet ama 78 80 dereceleri görmesine rağmen hala teki çalışmıyor pek normal değil gibi
Fanların durduğunu söylediğiniz 15 dakika sonunda sıcaklık düşmüş olabilir mi baktınız mı değerlere?
hayır tam tersi durduğu için artıyor

evet ama 78 80 dereceleri görmesine rağmen hala teki çalışmıyor pek normal değil gibi
Normal. Benim bir önceki ekran kartım RX 470 Gaming X modeliydi oda öyleydi. AIDA 64 ile stres testi yapın. 20-30 dakika boyunca GPU'ya yük bindirin. Ne kadar ısınıyor görürsünüz. 78-80 dereceler normal sıcaklıklar. Benim ekran kartıda 75 derecelerde geziyor. Bende Twin Frozr yok. Şuan kullandığım model MSI GTX 1060 3 GB O.C. Benim fanlar sürekli dönmesine rağmen 73-74 dereceleri görüyorum. Senin fanlar ihtiyaç olunca döner. Kartında bir sorun yok.

Normal. Benim bir önceki ekran kartım RX 470 Gaming X modeliydi oda öyleydi. AIDA 64 ile stres testi yapın. 20-30 dakika boyunca GPU'ya yük bindirin. Ne kadar ısınıyor görürsünüz. 78-80 dereceler normal sıcaklıklar. Benim ekran kartıda 75 derecelerde geziyor. Bende Twin Frozr yok. Şuan kullandığım model MSI GTX 1060 3 GB O.C. Benim fanlar sürekli dönmesine rağmen 73-74 dereceleri görüyorum. Senin fanlar ihtiyaç olunca döner. Kartında bir sorun yok.
Hocam tamam ama normalde bu ekran kartının ben 65 dereceyi geçtiğini hiç görmedim ancak 80 85 leri görüyor bunun normal olma olasılığı yok gibi fan arızalı mı acaba

Zero Frozr özelliğini kapatıp test eder misin?
Eğer o fan durmuşsa elimle ittirmezsem çalışmıyor. mesela fanın teki durdu diyelim ben msi afterburnerda otomatik moddan çıkarırsam, o fan gene çalışmıyor elimle ittirdiğimde veya bilgisayarı kapatıp açtığımda ikiside çalışıyor ama bu özellik açıksa oyun oynarken gene birisi duruyor, kapalıysa ikiside çalışıyor. Kafam çok karıştı kartı manuel kullanırsam ömrünün azalacağını söylediler yardımcı olursanız sevinirim.

Eğer o fan durmuşsa elimle ittirmezsem çalışmıyor. mesela fanın teki durdu diyelim ben msi afterburnerda otomatik moddan çıkarırsam, o fan gene çalışmıyor elimle ittirdiğimde veya bilgisayarı kapatıp açtığımda ikiside çalışıyor ama bu özellik açıksa oyun oynarken gene birisi duruyor, kapalıysa ikiside çalışıyor. Kafam çok karıştı kartı manuel kullanırsam ömrünün azalacağını söylediler yardımcı olursanız sevinirim.
MSI Gaming APP yükleyip oradan Zero Frozr özelliğini kapatır mısın? Afterburner ile uğraşma.

Eğer dediğin gibi olmaya devam ediyorsa evet bir sorun vardır. Elinle ittirmeden çalışmıyorsa sıkıntı. Bir dediğim uygulamayı indirip dene. Manuel kullanırsan ömrü kısalmaz fanları sürekli yüzde 100 devirde çalıştırmadığın sürece. Fakat manuel kullanmak tavsiye edilmez. Eğer sorun devam ederse kartı garantiye gönder. Sıcaklıklar gözüme çok anormal gelmedi fakat elinizle dokunmadan çalışmama muhabbeti kartta sorun olduğunu gösterir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı