RX 570 fan hızını sabitleme

ByPROS

Hectopat
Arkadaşlar MSI Afterburner'dan fan hızı 27 gösteriyor. Sonra CS:GO giriyorum GPU sıcaklık 63 dereceye gelince fanlar otomatik %45 gibi bir oranla çalışıyor ve ne yaptıysam 27'ye sabitleyemedim. Bilgisi olan lütfen yardım etsin.

Neden kartı daha serin kullanmak varken %30'da bırakıp ısınmasına göz yumuyorsunuz, anlamak zor. 60 derecede %25-30 civarında, 70 derecede %35-40 civarında kullansa ne ses olur ne ısınma. Neden diretiyorsunuz? Zaten "özelleştirebilirsiniz" demişim "özelleştirebilirsiniz".

Neden kartı daha serin kullanmak varken %30'da bırakıp ısınmasına göz yumuyorsunuz, anlamak zor. 60 derecede %25-30 civarında, 70 derecede %35-40 civarında kullansa ne ses olur ne ısınma. Neden diretiyorsunuz? Zaten "özelleştirebilirsiniz" demişim "özelleştirebilirsiniz".
Direttiğimi nereden çıkardınız onu anlamadım. Attığınız ayarın doğru bir ayar olmadığını ve arkadaşın isteklerini karşılamadığını açıkça belirttim. Hatanızı kabul edip onaylamak yerine özelleştirilebilir diye işin içinden sıyrılmaya çalışan sizsiniz. Isınmasına göz yuman da ben değilim kendim varsayılan ayarlarda kullanıyorum zaten, sadece arkadaşın derdine bir çözüm aramaya çalışıyoruz o çözüm de sizinki değil.

70 derecede %30 olmasının riskli bir tarafı yok. Overclock yapılacaksa saat hızlarında kayıp yaşanabilir ancak karta bir zarar vermez. 80 derece seviyesine kadar fan hızı %60'ı görüyor, 75 derece civarına geldiğinde ise %45 seviyesinde bir fan hızı olacağı için bu sıcaklık değerinin üstüne çıkacağını hiç sanmıyorum. Sessiz kullanmak isteyenler saat hızlarından fedakarlık yapıp bu şekilde kullanabilir.

Ayarı yaptıktan sonra Voltage %100 ve %116 Power değerinde ve Zotac AMP GTX 1060 6Gb modelinde sıcaklık değerlerini 5dk civarı takip ettim. 76 derecenin üstüne çıkmadı. RX 570 daha serin çalışan bir kart diye biliyorum.
Usta ben şimdi ordan gene 27-30 la çalışmasını ayarlıyorum. Bir kere oldu sonra tekrar çok hızlı calismaya başladı rica etsem birkaç fotoyla bana kısaca özetlenmisin (sadece csgo ve ets 2 gibi basit oyunlar oynuyorum benim için uygun bir şey yaparmisin)

Usta ben şimdi ordan gene 27-30 la çalışmasını ayarlıyorum. Bir kere oldu sonra tekrar çok hızlı calismaya başladı rica etsem birkaç fotoyla bana kısaca özetlenmisin (sadece csgo ve ets 2 gibi basit oyunlar oynuyorum benim için uygun bir şey yaparmisin)
Bu ayar kullanılmamalı bence. 55 derecede %60 fan hızı gereksiz olduğu kadar bir o kadar da sağlıksız. Hem gürültü derdi olacak hem de fanların ömrünü ciddi anlamda olumsuz etkileyecek. Aşağıdaki ayara da göz atabilirsiniz.
Eki Görüntüle 443371

Ayarlamayı MSI Afterburner ile yapıyorsanız eğer yaptıktan sonra uygulamayı kapatmayın ve yaptığınız ayarları kaydetmeyi unutmayın. Ayarlamayı yaptıktan sonraki sıcaklık değerlerini de paylaşır mısınız? Önceki gönderimde yaptığım ayarları uygulayın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı