RX 570 FurMark Sonuç Değerlendirmesi

Erugakaze

Centipat
Test sonucu bu şekilde 1080P 8X'de Max 70 dereceyi görüyor fakat GPU Z'de Power ile alakalı dalgalanmalar, tırtıklar aklımda soru işareti oluşturdu bazı arkadaşlarım miningli olabileceğini söyledi miningli olsa GPU saatinde de dalgalanma olmaz mı? Yorumlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• unknown.png
    unknown.png
    44 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Test sonucu bu şekilde 1080P 8X'de Max 70 dereceyi görüyor fakat GPU Z'de Power ile alakalı dalgalanmalar, tırtıklar aklımda soru işareti oluşturdu bazı arkadaşlarım miningli olabileceğini söyledi miningli olsa GPU saatinde de dalgalanma olmaz mı? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bende yeni aldım RX 570 2. el sorun yoktu. Hemen testlerini yaptım. 70-72 Dereceyi geçmiyor sorun yoktur büyük ihtimalle, sende de.

Bende az önce test yaptım sonuçlar senin gibi çıktı. Sıfır almıştım kartı.

Bende ikinci el olarak MSI RX 570 ARMOR OC 4GB aldım. Fanlardan bir tanesinin iki kanadı kırık sadece. Bir oyun açtığım zaman fan otomatik olarak %100 değerine ulaşıyor ve sıcaklık ise 90 dereceye çıkıyor. Sizce bir anormallik var mı?

Bende ikinci el olarak MSI RX 570 ARMOR OC 4GB aldım. Fanlardan bir tanesinin iki kanadı kırık sadece. Bir oyun açtığım zaman fan otomatik olarak %100 değerine ulaşıyor ve sıcaklık ise 90 dereceye çıkıyor. Sizce bir anormallik var mı?
Hangi oyunda ?

Bütün oyunlarda.

FarCry 3, FarCry NewDawn, GTA V, Just Cause 3, Rise of the Tomb Raider ve de 1080p 0xMSAA ayarlarında, Xtreme Burn-in seçeneği devre dışıyken FurMark testinde de 90 derecelere çıkıyor. Fakat test bitince, veya oyundan çıkınca bir anda 60 lara düşüyor, yavaş yavaş sıcaklık düşse mantıklı gelecek ama ani bir şekilde, milisaniye içerisinden 90'dan 60'a düşmesi garip geliyor bana. Acaba kartın sıcaklık sensörü mü arızalı diye düşündüm.

Bütün oyunlarda.

FarCry 3, Far Cry newdawn, GTA V, Just Cause 3, Rise of the Tomb Raider ve de 1080P 0xMSAA ayarlarında, xtreme burn-in seçeneği devre dışıyken FurMark testinde de 90 derecelere çıkıyor. Fakat test bitince, veya oyundan çıkınca bir anda 60'lara düşüyor, yavaş yavaş sıcaklık düşse mantıklı gelecek ama ani bir şekilde, milisaniye içerisinden 90'dan 60'a düşmesi garip geliyor bana. Acaba kartın sıcaklık sensörü mü arızalı diye düşündüm.

Termal macun ne durumda yenilenmiş mi? Ayırca fanın kanatlarını kırmayı nasıl başarmışlar oda enteresan. Kırık kanat çok etkilemez diye düşünüyorum soğutmayı ama yine de belli olmaz. OCCT programı ile kartına bir PSU testi yaparak hem işlemciyi hem de ekran kartını test edebilirsin. Ama mutlaka programdan sağ üstten ayarlar kısmında güvenlik kısmından kritik sıcaklığı 90 derece olarak ayarlayın ki sisteme zarar gelmesin. 5 veya 10 dakika test öneririm. Test bitince sonucu kaydedip buraya atabilirsin.

Termal macun ne durumda yenilenmiş mi? Ayırca fanın kanatlarını kırmayı nasıl başarmışlar oda enteresan. Kırık kanat çok etkilemez diye düşünüyorum soğutmayı ama yine de belli olmaz. OCCT programı ile kartına bir PSU testi yaparak hem işlemciyi hem de ekran kartını test edebilirsin. Ama mutlaka programdan sağ üstten ayarlar kısmında güvenlik kısmından kritik sıcaklığı 90 derece olarak ayarlayın ki sisteme zarar gelmesin. 5 veya 10 dakika test öneririm. Test bitince sonucu kaydedip buraya atabilirsin.
Teşekkür ederim denedikten sonra buraya atıcam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı