Çözüldü RX 570 FX6100 Sistemde Donmalar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mixcraft

Centipat
Arkadaşlar, kafayı yemek üzereyim tüm testleri yaptım ama sonuç alamadım. Donma olayını sürekli yapmıyor PC tarayıcıya giriyorum. 2 veya 3 sekme açıyorum hızlı geçişlerde PC donuyor fakat, mouse haraket ediyor ama işlem yapmıyor. Yaklaşık 30 sn veya 1 dk içinde geliyor, örnek olay görüntüleyicisini açıyorum yine donuyor sonra geliyor. Bazen donmanın ardından mouse haraketleri kısıtlıyor, geç tepki veriyor ama kısa bir süre oyun oynarken hiçbir sıkıntı yok. Isınma dışında oda işlemci kaynaklı (değişecek) ama, masaüstünde ve internette donma problemi yaşıyorum. 2 haftadır çözemedim akla gelecek her şeyi denedim, 4 kez format driver hepsi yapıldı.

- Anakart MSI 970A g43.
- Ekran kartı RX 570 4 GB.
- RAM 16 GB DDR3 1333 MHz.
- Işlemci AMD FX 6100 3.30 GHz.
- 240 GB SSD.
- 1TB HDD.
- 1000W PSU.

Eski islemcim FX6100'dü formlarda ve islemci-GPU konfigre sitelerinde maksimum verimliligi RX560'da veriyordu, sanirim islemciniz RX570'e yetersiz kalıyor RAM miktarida fazla, sorun islemci kaynakli olabilir deneme yanilmaya gidin

Aerocool KCAS 1000W 80+ Bronze

Büyük ihtimalle RAM'lerle veya HDD ile sorunlu Memtest ile HDD Tune ile test yap bakalım.

Yapıldı testlere göre sorun yok.

Eski islemcim FX6100'dü formlarda ve islemci-GPU konfigre sitelerinde maksimum verimliligi RX560'da veriyordu, sanirim islemciniz RX570'e yetersiz kalıyor RAM miktarida fazla, sorun islemci kaynakli olabilir deneme yanilmaya gidin.

Öyledir umarım işlemciyi değiştireceğim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-04-24 at 05.05.30.jpeg
    220,4 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör:
"Çözüldü" arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim bütün donanımları söküp taktım testler yaptım defalarca format attım çözememiştim.

BIOS'dan formatı SSD'me SATA modu IDE olarak format atmış çözüm çok basit.

BIOS'dan "configure SATA" ayarlarına giriyoruz.
Seçeneği "AHCI" olarak değiştirip format atıyoruz sorun düzeliyor.

IDE mode eski sistemelere uyumlu olduğu için SSD'nin hızı düşüyor ve tam performans veremiyor donmalar meydana geliyor. Çözümden sonra HD Tune testlerimde 300 MB olan hızım 500 MB oldu.

Recep Baltaş bu sorunu yaşayan çok insan var forumlarda ve ve YouTube'da hiç sağlıklı bir bilgi yok hatta senin video vardır diye baktım yoktu. AHCI mode IDE mode RAID modu hakkında detaylı video çok iyi olur insanlar bir sorundan daha kurtulabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…