RX 570 görüntü sorunu

199688

Kilopat
Makaleler
2
Yer
İzmir
Arkadaşıma 2. el 900 TL'ye Gigabyte RX 570 4 GB aldık. Monitörümüz eski olduğu için DVI-D, VGA dönüştürücü kullanıyoruz. RX 570'i arkadaşımın sisteminde denediğimizde görüntü gelmedi doğru montajlama yaptığım halde Gigabyte logosu yanmadı bile. Kendi bilgisayarımda denediğim zaman ise görüntü aldım ve gayette çalıştı. Sürücüsünü falan kurdum 20 dakika sonra birden ekranda karıncalaşma olmaya başladı. Kapatıp tekrar açayım dedim görüntü hiç gelmedi. Ben bunun dönüştürücüden kaynaklı olduğunu düşünüyorum açıkçası. Platoon marka bir dönüştürücü kullanıyoruz yani dandik bir dönüştürücü ama kablolu modellerden. Sizce neden olmuş olabilir? Bir de arkadaşımın sistemine yeni bir RAM aldık XPG Gammix 3200 MHz modelini ve bunu taktık görüntü alamadık ben RAM'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum arkadaşımın sisteminde ki olayın ama ekran kartının ışıklarının yanmaması bana saçma geldi. Bu arada eski RAM'i 1.2v yeni RAM ise 1.35V acaba bundan dolayı bir hata olabilir mi? Bir diğer şüphelendiğim kısımda ekran kartında hata olması. Aldığımız kişinin evinde denedik yarım saat birkaç teste de tuttuk ama hiçbir problem olmamıştı.

Arkadaşımın sistemi:
G4400.
H110M-K.
4 GB 2133 MHz RAM (yeni takmaya çalıştığımız XPG Gammix 3200 MHz)
240 GB Kingston SSD.
Corsair VS650.

Benim sistemim:
i7 2600K.
Z68M-D2H.
8 GB 1866 MHz RAM.
500+320 GB HDD.
700W PSU.

Son düzenleme:
CaktırArkadaşıma 2. el 900 TL'ye Gigabyte RX 570 4 GB aldık. Monitörümüz eski olduğu için DVI-D, VGA dönüştürücü kullanıyoruz. RX 570'i arkadaşımın sisteminde denediğimizde görüntü gelmedi doğru montajlama yaptığım halde Gigabyte logosu yanmadı bile. Kendi bilgisayarımda denediğim zaman ise görüntü aldım ve gayette çalıştı. Sürücüsünü falan kurdum 20 dakika sonra birden ekranda karıncalaşma olmaya başladı. Kapatıp tekrar açayım dedim görüntü hiç gelmedi. Ben bunun dönüştürücüden kaynaklı olduğunu düşünüyorum açıkçası. Platoon marka bir dönüştürücü kullanıyoruz yani dandik bir dönüştürücü ama kablolu modellerden. Sizce neden dolayı olmuş olabilir? Bir de arkadaşımın sistemine yeni bir RAM aldık XPG Gammix 3200 MHz modelini ve bunu taktık görüntü alamadık ben RAM'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum arkadaşımın sisteminde ki olayın ama ekran kartının ışıklarının yanmaması bana saçma geldi. Bu arada eski RAM'i 1.2v yeni RAM ise 1.35V acaba bundan dolayı bir hata olabilir mi? Bir diğer şüphelendiğim kısımda ekran kartında hata olması. Aldığımız kişinin evinde denedik yarım saat birkaç teste de tuttuk ama hiçbir problem olmamıştı.

Arkadaşımın sistemi:
G4400.
H110M-K.
4 GB 2133 MHz RAM (yeni takmaya çalıştığımız XPG Gammix 3200 MHz)
240 GB Kingston SSD.
Corsair vs650.

Benim sistemim:
i7 2600K.
Z68M-D2H.
8 GB 1866 MHz RAM.
500+320 GB HDD.
700W PSU.

Hocam RAM'in bir tanesini sökün ve deneyin, açılmazsa diğer slota da takmayı deneyin aynı RAM'i. Sonra diğerini de takıp kullanabilirsiniz. RAM'larin yerini değiştirmeyi de deneyebilirsiniz. ayrıca yine çözülmezse anakarttaki reset tuşunu da deneyin.

Arkadaşınızın sisteminde görüntü gelmesi için yazdım.

Ekren kartında çip arızası olabilir ya da onarım görmüş kart satın almış olabilirsiniz.

Hocam RAM'in bir tanesini sökün ve deneyin, açılmazsa diğer slota da takmayı deneyin aynı RAM'i. Sonra diğerini de takıp kullanabilirsiniz. RAM'larin yerini değiştirmeyi de deneyebilirsiniz. ayrıca yine çözülmezse anakarttaki reset tuşunu da deneyin.

Arkadaşınızın sisteminde görüntü gelmesi için yazdım.
Bunu yarın deneyeceğiz sonucunu yazacağım. Umarım olur.
Farklı bir kablo ile HDMI girişi olan bir televizyona bağlamayı deneyin. Bozuk kablo ve dönüştürücüler böyle problemler çıkarabiliyor.
Aynı şekilde bunu da yarın deneyeceğiz sonucunu yazacağım, teşekkürler.
Ekran kartında çip arızası olabilir ya da onarım görmüş kart satın almış olabilirsiniz.
Çok az karttan şüpheleniyorum. Bana sorun kablodaymış gibi geliyor. Onarım görmediğini söylemişti satıcı da.

Bunu yarın deneyeceğiz sonucunu yazacağım. Umarım olur.

Aynı şekilde bunu da yarın deneyeceğiz sonucunu yazacağım, teşekkürler.

Çok az karttan şüpheleniyorum. Bana sorun kablodaymış gibi geliyor. Onarım görmediğini söylemişti satıcı da.

Satıcılara güvenmiyorum. Gerekli testleri yaptıysanız sorun çıkmaz.

Hocam satıcının attığı teste güvenilmez belki alıntı yapıp attı belki başka kartın testini attı emin olmak çok zor umarım en kısa zamanda sorununuz çözülür.

Farklı bir kablo ile HDMI girişi olan bir televizyona bağlamayı deneyin. Bozuk kablo ve dönüştürücüler böyle problemler çıkarabiliyor.
Satıcılara güvenmiyorum. Gerekli testleri yaptıysanız sorun çıkmaz.
Arkadaşlar sanırım sorun anakartta. Bugün ekran kartını taktık ışıkları dahi yanmadı. Evimdeyken çalışıyordu. Sonra onboard denedik yine görüntü gelmedi. RAM'leri de tek tek denedik ama yine gelmedi görüntü.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı