RX 570 görüntü vermiyor

Furkantmz

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba. aralıksız 3 haftadır öyle bir paradoksa girdimki ekran kartını takınca görüntü gelmiyor. Gittim ikinci el sorunsuz eski anakartımın koduna kadar aynısını aldım (ASUS H61M-A USB3.0). Sorun anakarttandır dedim ikinci el aldığımı taktım ondanda görüntü gelmedi. Onboarddan sorunsuz alıyorum görüntü bu arada. Hepten çıldırma noktasına geldim çünkü çalıştığına emindim adam çalışır halde videosunu attı. Her neyse çalışmayınca bende dün bilgisayarcıya götürdüm. Bilgisayarcıda denerim diye iki anakartı da götürdüm. Eski anakartımda ana işlemcim i5 3570S le 12 GB RAM'in 8 GB'tını bu anakarta taktım test için ikinci el aldığım anakarta da yedekte Pentium G2030'la 12 GB RAM'in kalan 4 GB'tını taktım. Bilgisayarcı sorunun Power'dan olduğunu söyledi galiba düşük voltaj olayı oldu ve kendi Power'ini taktıktan sonra ikinci el anakartıma ekran kartımı taktı ve kendi Power'ini de bağlayınca ekran kartından gelmeyen görüntü geldi. Sonra benim eski anakarta bağladı Power'ini görüntü gelmedi ikisinde de aynı sorun varken eski anakartımdan nasıl görüntü gelmedi anlamadım. Sorunun Power'dan olduğu az çok doğruladık hemen aynı bilgisayarcıdan Power aldım kapalı kutu diye denemedim. Eve geldiğimde Power'i bağladığımda görüntü geldi iyi hoş ama benim Pentium G2030 takılıydı. Ben de eski anakarttan 3570S ile 8 GB RAM'i aldım çalışıyor artık yeni anakart diye. Gel görki görüntü bu sefer gelmedi BIOS sıfırlama falan her şeyi yaptım bana mısın demiyor. Onboarddan yine görüntü alabiliyorum. RAM'lerde sorun olsa onboarddan açtığımda 12 GB olarak gözükmez BIOS tanıyor işlemciyi de tanıyor. RAM'lerde sorun olsa tek kanal RAM'de denedim yine olmuyor. Çakışma sorunu olsa onboarddan görüntü aldığımda bilgisayar özelliklerinde 12 GB sorunsuz gözüküyor. Sorun powerdandır dedik yine aynı şu an görüntü hiç gelmiyor. Allah rızası için yardım edin, denemediğim yol yordam kalmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onu da denedim yok arkadaş bana mısın demiyor şimdi de ekran kartı gitti diye korkmaya başladım. Recep bey, keşke bir uğrayabilse nasıl bir paradoksa girdim bilmiyorum.
Hocam çok karıştı kafam güç kaynağınız yeterli gücü veremiyor olabilir.

Hocam veriyor veriyor bilgisayar ne kadar çekiyor ki 300 maksimum çeker zaten ilk başta çalışmıştı işlemciyle RAM'i değiştirdim eski parçaları yeni anakarta taktıktan sonra görüntü yok. Yeni anakart derken ikinci el almıştım. Hadi onda da sorun var diyeceğim o zaman bilgisayacıda nasıl çalıştı yeni aldığım kart aklım almıyor ya.

Güç kaynağınızın fotoğrafını atar mısınız?
Şimdi anladığım kadarıyla eski anakartında ekran kartı asla çalışmıyor. Yeni anakarta ekran kartını çıkar-tak yap belki tam oturmamış olabilir kabloları vs. CMOS sıfırlamayı deneyin. Anakartın işlemci pinlerini kontrol edin.
Recep Baltaş'ın rehberinde bulunan bir yöntem.

Dosya Ekleri

• IMG_20210627_125902.jpg
    IMG_20210627_125902.jpg
    85,8 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Arkadaşlar G2030'u şimdi takıyorum ekran kartından görüntü geliyor 3570s i takıyorum görüntü gelmiyor iki anakarttada görüntü alıyorum G2030'dan 3570s bozulsaydı onboarddan görüntü verir miydi sizce? Recep baştaş beyi konudan nasıl haberdar edebilirim 3570s takılınca RX570'den görüntü alamıyorum ne kadar saçma ya. Bir de üstüne eski bozuk dediğim Power'la görüntü alıyorum o da ilginç yani.
3570sden anlık olarak onboarddan görüntü alabiliyorum bu işlemci ekran kartıyla nasıl çalışmaz onu anlamış değilim 1.5 yıldır kullanıyordum ama.
Şimdide i5 3570S i taktığımda ekran kartından görüntü alamıyorum G2030'u taktığımda görüntü alabiliyorum. 3570 sadece ekran kartını çalıştırmıyor onboarddan görüntü alabiliyorum. Arkadaşlar işlemcilerin böyle hatalar vermesi normal midir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı