RX 570 görüntü vermiyor

Berke erol

Hectopat
Daha fazla  
High Power 550w güç kaynagım var fotoğrafta özellikleri var. Eski ekran kartım: Powercolor HD 6970. Yeni aldığım ekran kartı Sapphire Pulse RX 570.

Yeni aldığım ekran kartına güç verdiğimde sistem açılmıyor klavye fareye güç gitmiyor ancak eskisini taktığımda sıkıntısız bir şekilde açılıyor. PSU'dan gelen 6 pinlik ekran kartı güç kablosunu dönüştürücüyle 8'e cevirdim. Sorun neden kaynaklı daha alalı 2 gün oldu ekran kartını ve güç tüketim değerleri neredeyse ikisininde aynı. Kablodan oluyordur diyenler varsa 6 pinle çalıştırmayı denediğimde de aynısı oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle çılgın kombinasyonlar yapmayın kabloyu yakabilirsiniz. 6970'de de 8+6 güç girişi var onu nasıl çalıştırıyordun daha önce?
Sadece kabloyu yakmakla kalmaz, ekran kartı da zarar görebilir.

PSU'nun kablolarını düz göreceğimiz şekilde bir fotoğrafını atabilir misin?

Şöyle söyleyeyim; 6970 6 pinle çalışıyordu, RX 570 8 pin istiyor. Fotoğrafları hemen atıyorum.

Dostum, 6 pinin çektiği Watt değeri ile 8 pinin çektiği Watt değeri farklıdır. Senin Power Supply 12V kanalından maksimum 360W verebiliyor, bilgin olsun. 12V enerji çeken parçaların toplamına yetmediği için ekran kartına yeterli güç gitmiyor.

Ne yapmam gerekiyor?

8 pin üzerinden yeterli gücü verebilecek power alman lazım. Veya farklı dönüştürücüler var. 2 SATA elektrik kablosunu 8 pine çevirenler, onları deneyebilirsin. Ama kesin çözüm Power alman.

Anakartınız nedir? Eski bir anakart ise BIOS güncellemesi gerekebilir.
Gigabyte GA-H61M-S2PV.
8 pin üzerinden yeterli gücü verebilecek power alman lazım. Veya farklı dönüştürücüler var. 2 SATA elektrik kablosunu 8 pine çevirenler, onları deneyebilirsin. Ama kesin çözüm Power alman.
2 Molex kabloyu çevirenlerden deneyecektim fakat güvenemedim, 6 pin çevirenlerden aldım. 12V kanalından 360W verebiliyor sonuçta, ekran kartının ihtiyacı kadarını verecektir.

İşte asıl sorun yaratan kısım 12v1 ve 12v2 kanalını sadece ekran kartı kullanmıyor. İşlemci 4 pini de 12v çekiyor. SATA'lar MOLEX'ler ve birçok şey 12v kanalını kullanıyor. Bu yüzden yetersiz kalıyor. 2 MOLEX'i dene birde, dediğim 2 SATA ile aynı sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…