RX 570 GPU kullanım problemi

KronosEP

Hectopat
Daha fazla  
Oyundayken ekran kartımı dengesiz bir şekilde kullanıyor. Ekran kartım RX570. ekran kartını %90 civarında kullanırken bir anda %0'a düşüyor. İşlemcim Ryzen 3 2200G. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Aynı Raminizden 1 tane daha alın. Yani 8+8 Dual channel olsun ramler çift çalışsın. Fps büyük ihtimalle baya artacaktır. Ve unutmadan Bios güncelleyin.

Bios güncellemeyle alakalı bir forum var mı hocam?

Aynı Raminizden 1 tane daha alın. Yani 8+8 Dual channel olsun ramler çift çalışsın. Fps büyük ihtimalle baya artacaktır.
Hocam oyunda esc menüsüne gelince ekran kartı kullanım oranı %97 oluyor. Hocam bir de şu an için oynadığım oyunlar Assassins Creed Unity ve Crysis 2 gibi çok az ram isteyen oyunlar. Oyun içinde ram kullanımı 4gb'ı görmedi. Okuduğum diğer yazılarda da ram dediler ama zaten rami yeteri kadar kullanıyor oyun esnasında.

Bende düşük fps alıyordum güçlü sistemimle. Bios güncelledim sorun baya azalmıştı. Hemde ramim tek kanal benim 16 gb.
Kullanımdan değil. Tek kanal çalıştığı için işlemciye darboğaz yapıyor. Hayla daha düşük fps alıyorum diğerlerinden ilerde 1 tane daha 16 gb ram almayı planlıyorum. Ama bios güncelleme ile droplarım çok azaldı ve fps biraz arttı. Çift kanal ram alırsam en az 15 fps kazanırım diye düşünüyorum.

Hocam peki tek kanal ram kullanması gpu'nun %40 ila %60 civarında çalışmasına tek başına etki edebilir mi ki?
Hocam bir de ramim 3000mhz fakat biosa girdiğimde 1333 olarak çalıştığını görüyorum. xmp ile bunun artırıldığını gördüm fakat ben xmp'ye tıklayamıyorum. Soluk gözüküyor.

Tek başına etki etmez tabi. Battlefield 1 gibi oyunda işlemci güçlü değilse yine gpu o civarlarda gezer. Gpu kullanımı artması için mutlaka çift kanal ram kullanılması gerekiyor. İşlemcide tabi güçlü olucak multiplayer oyunlarda.

Tek başına etki etmez tabii. Battlefield 1 gibi oyunda işlemci güçlü değilse yine GPU o civarlarda gezer.

Hocam internetteki bu testlerde 8 GB RAM'lik testlere baktım yine de GPU kullanımı 97'lerde geziyor. Benim de BIOS falan her şey güncel fakat sisteme göre oldukça düşük FPS alıyorum. Bir de bu ESC menüsüne geçince kullanımının %97 %98'e geçmesine ne diyorsunuz, neden kaynaklı olabilir?

Biostan ayar yapmanız lazım. Xmp açın. Ramleriniz düşük frekansta çalışıyor. Soluk gözükmesinin nedeni disabled yani kapalı olması xmp nin veya sizin anakart desteklemiyor olabilir Xmp yi.
Esc menüsüne geçince darboğaz kalkıyor bi nebze o olabilir. Yani işlemci rahatlıyor. Yük ekran kartına geçiyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…