RX 570 GPU Kullanım Sorunu

BoşVarlık

Hectopat
Öncelikle merhabalar RX 570 kullanıyorum. İşlemci i5-4590 solda gördüğünüz değerler üzerine 90, 8, 40, 50 kullanıma düşüyor. Ve ne yapacağım bilmiyorum, çözümünü bilen var mı?

1591978454318.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhabalar RX 570 kullanıyorum. İşlemci i5-4590 Solda gördüğünüz değerler üzerine 90, 8, 40, 50 kullanıma düşüyor. Ve ne yapacağım bilmiyorum, çözümünü bilen var mı?

Eki Görüntüle 589833

Islemciyi o kadar isitan ne yapmış olabilirsin ki ya sistemin çok virus yedi ya soğutucu kötü ya fan donmuyor ya da termal macunda sorun var i5 3330 R7 370 ile ekran karti 80 derece islemci 53 derece bu mapta 180 300 arasi FPS alıyorum 1280 1024 Full ayarlarda.

O 100 derece demek :) 50 derece ekran kartı.

Ayarlar yüksek olsun düşük olsun her türlü ekran kartı kullanımı 90 50 20 10 oluyor.

Bu gözlüklerimi takmam anlamına geliyor galiba özür dilerim ve 100°çok fazla bence termal macun bu kadar yükseltmez bir fanları kontrol etmek lazım yeni fan alınabilir termal macundan sonra düzelmesse.

Islemciyi o kadar isitan ne yapmış olabilirsin ki ya sistemin çok virus yedi ya soğutucu kötü ya fan donmuyor ya da termal macunda sorun var i5 3330 R7 370 ile ekran karti 80 derece islemci 53 derece bu mapta 180 300 arasi FPS alıyorum 1280 1024 Full ayarlarda.
Termal macunu uzun zamandır değiştirmiyorum fanda sıkıntı olabilir ama bi termal macununu yenileyim geri yazıcam.
Program yanlış ölçüyor olabilir düşük bir ihtimal de olsa. Hwmonitör ve Aida64 ile ekran görüntüsü atabilir misin?
Termal macundan olabilir belkide uzun zamandır yenilemedim ama termal macunda düzeltmezse dediğin programları denerim.
Şu anda sadece csgo açık ve lobideyim ama en düşük 98 görüyor normal mi.
vantilatör çalıştırdım şimdi odada ve hiç bir değişim göremiyorum.

Son düzenleme:
Termal macunu uzun zamandır değiştirmiyorum fanda sıkıntı olabilir ama bir termal macununu yenileyim geri yazacağım.

Termal macundan olabilir belki de uzun zamandır yenilemedim ama termal macunda düzeltmezse dediğin programları denerim.
Şu anda sadece CS:GO açık ve lobideyim ama en düşük 98 görüyor normal mi?
Vantilatör çalıştırdım şimdi oda da ve hiçbir değişim göremiyorum.

Keskinlikle anormal.

BIOS'tan baktım ve 99 derece gösteriyor hiçbir uygulama açık değilken bile termal macunu yenileceğim ya da yeni bir fan alacağım fan önerin var mıdır işlemci için?

Islemcinin fan hizi RPM cinsinden nedir BIOS'tan bakar misin ayrica ayari manuel ayarli ise otomatik yap manuel ise de kaç olduğunu şöyle belki de fan yeterli ama macun bitiktir.
BIOS'tan baktım ve 99 derece gösteriyor hiçbir uygulama açık değilken bile termal macunu yenileceğim ya da yeni bir fan alacağım fan önerin var mıdır işlemci için?

Ayrıca bunların dışında BIOS pilini çıkartıp 3 4 dk bekledikten sonra takarak PC'yi açabilirsiniz bunun faydası olabilir. En son termal macun sürülürken surulduyse tabii çok yoğun kat seklinse surmek yerine yayarak tek bir kat halinde surmek onemlidir yanlış uygulanan termal macun sıcaklık değerlerini normal seviyenin üstüne çıkartabilir arada katman oluşturup isi alışverişini engelliyorsunuz sonuçta.

Fan olarak Letgo vesaireden uyguna Intel stok fan alabilirsin aslında dışarıdan da alinabilir önemli olan ıslemci fani olmasi ve fan hizi yoksa şu fan iyidir su fan kötüdür diye marka saymak saçma olur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı