RX 570 GPU kullanımı %0'a düşüyor

duranbeeyx

Hectopat
Daha fazla  
Sisteem özellikler:
İşlemci: Ryzen 3 1200.
Ekran kartı: RX 570 4 GB.
RAM: Neo Forza 8 GB 3000MHz.
SSD: Kingston 120GB.
HDD: Seagate 1TB.
PSU: Sharkoon 600W 80.

Tüm oyunlarda ekran kartı kullanımı %0'a düşüyor. BIOS ve driverler güncel, format attım hala aynı. CPU değerlerim normal 70-80. %0a düştüğünde ses ve FPS droplar yiyorum. Yardım edebilecek var mı? Kaç haftadır bu sorunla uğraşıyorum, çözemedim. RAM'i çift kanal 16 GB yaptım yine aynı sorun. HDD'den mi diye düşündüm, çıkarttım hala aynı sorunu alıyorum. Sıcaklık değerlerim normal 55-60 derecede PUBG'de 75 dereclerde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı kullanımınız düşük iken işlemci kullanımız çok yükse ise ve ısınma değerleri de yüksek ise işlemciniz arkadaşın dediği gibi darboğaz yapıyordur. Lakin ekran kartınızda da bir problem olabilir. Farklı bir daha güçlü işlemci ile test etmenizi öneririm sorunu bir şeyler denemeden parça satın alarak çözmeye çalışmayın cebiniz yanar her şey çok pahalı bir bilgisayarcıda daha iyi bir işlemciyle veya farklı bir ekran kartıyla veya aynı ekran kartıyla denemenizi öneririm...

Afterburner ile kullanımlara bak işlemciyi yüzde kaçta kullanıyor diye. PUBG, Warzone gibi oyunlarda işlemci kullanımı çok fazla. Benzer sistemi 1200 AF'yi overclock yaparak kullandım anca besliyordu. Sizde düz 1200 ve o.c yok o yüzden %90 darboğaz sorunu var.

İşlemci kaynakli yüksek ihtimal ilk nesil Ryzen'larda R3 serisi 4çekirdek sadece ve oyun performanslari düsük işlemci R51600 AF veya R3 3100 ile degisirse sorun düzelecek gibi duruyor.

Afterburner ile kullanımlara bak işlemciyi yüzde kaçta kullanıyor diye. PUBG, Warzone gibi oyunlarda işlemci kullanımı çok fazla. Benzer sistemi 1200 AF'yi overclock yaparak kullandım anca besliyordu. Sizde düz 1200 ve o.c yok o yüzden %90 darboğaz sorunu var.

1200 AF işlemci duzeltiyorum ve bir anda olmaya basladi onceden bir şey yoktu gayet iyi kullaniyordu ekran kartıni.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı