RX 570 için CPU önerisi

Bütçe
işlemci 2700
Dostum ben konuyu biraz toparlayayım galiba dağıldı.

Şimdi ana kartın için güncel sürücülere bu linkten ulaşabilirsin. Önce BIOS güncellemesini yapmanı öneririm. Sonra tavsiye ettiğimiz 3600X güzel bir işlemci ve al derim. Bilgisayarın biraz daha rahatlayacaktır. Elinde ki RAM'e gelince büyük ihtimal 3000 MHz de değil de 2400 MHz de kullanmaktasın (görev yöneticisini açıp performans > bellek kısmından hız değerini kontrol edebilirsin). BIOS güncellemesini yaptıktan sonra Recep Bey'in Youtube'da bahsettiği X. M. P. ya da D.O.C.p. özelliğini açıp RAM'i 3000 MHz de kullanabilirsin. 2. RAM için az sabret. Uygun anda 2. RAM olarak da aynısından alıp takabilirsin.

1611792509537.png

Kolay gelsin.

Şimdi ana kartın için güncel sürücülere bu linkten ulaşabilirsin. Önce BIOS güncellemesini yapmanı öneririm. Sonra tavsiye ettiğimiz 3600X güzel bir işlemci ve al derim. Bilgisayarın biraz daha rahatlayacaktır. Elinde ki RAM'e gelince büyük ihtimal 3000 MHz de değil de 2400 MHz de kullanmaktasın (görev yöneticisini açıp hız değerini kontrol edebilirsin). BIOS güncellemesini yaptıktan sonra Recep Bey'in Youtube'da bahsettiği X. M. P. Ya da D.O.C.p. Özelliğini açıp RAM'i 3000 MHz de kullanabilirsin. 2. RAM için az sabret. Uygun anda 2. RAM olarak da aynısından alıp takabilirsin.

Kolay gelsin.
ram 2933 yazıyor

Şimdi ana kartın için güncel sürücülere bu linkten ulaşabilirsin. Önce BIOS güncellemesini yapmanı öneririm. Sonra tavsiye ettiğimiz 3600X güzel bir işlemci ve al derim. Bilgisayarın biraz daha rahatlayacaktır. Elinde ki RAM'e gelince büyük ihtimal 3000 MHz de değil de 2400 MHz de kullanmaktasın (görev yöneticisini açıp performans > bellek kısmından hız değerini kontrol edebilirsin). BIOS güncellemesini yaptıktan sonra Recep Bey'in Youtube'da bahsettiği X. M. P. ya da D.O.C.p. özelliğini açıp RAM'i 3000 MHz de kullanabilirsin. 2. RAM için az sabret. Uygun anda 2. RAM olarak da aynısından alıp takabilirsin.

Eki Görüntüle 855647

Kolay gelsin.
650 wat yeterli olur değilmi ?

RAM 2933 yazıyor.

650 Watt yeterli olur değil mi?

Belleğin güzel aslında CL değeri 16 bu da gecikme süresinin az olduğunu gösterir. Ancak, BIOS güncellemesi, yeni işlemci ile BIOS ayarı yapıp RAM'i çok zorlamadan 3200 MHz'ye çıkarabilirsin ki bu da CL değerini 18'e çıkartır.

Belleğin güzel aslında CL değeri 16 bu da gecikme süresinin az olduğunu gösterir. Ancak, BIOS güncellemesi, yeni işlemci ile BIOS ayarı yapıp RAM'i çok zorlamadan 3200 MHz'ye çıkarabilirsin ki bu da CL değerini 18'e çıkartır.
peki teşekkürler fakat 650 wat yeterli değilmi ?

1. Ryzen 5 1600 AF
2. Ryzen 3 3100 ( oyun odaklı )
3. Ryzen 5 2600X

Ekran kartını çok rahat besler ve ileriye dönük işlemcilerdir. RX 570 için 5 5600X vs gerek yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı