RX 570 için işlemci önerisi

Makaleler
3
Hafta sonunuz güzel geçsin.

Kriterlerimi yazayım da ona göre yardımcı olun bana. Bütçem çok yüksek değil ve yükseltme şansım da çok yok. 1750-2000TL.

Multiplayer oyunları sevmiyorum.

FPS oyunları oynamıyorum.
Sinleplayer, TPS oyunlar.

G4560-G5400-2200G-2400G

En ucuz en kaliteli işlemci arıyorum. Maksimum alacağım kart RX570 hangisini önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam iki saattir başlığın ne anlam ifade ettiğini düşünüyorum :D Sanırım sistem önerisi istiyorsun ancak o paraya ekran kartlı sistem zor. Başlangıç için 2200g'li apu bir sitem alıp daha sonra ekran kartı alıp yükseltebilirsin. Pc satan sitelerden kolayca halledebilirsin. İstersen bende yardımcı olurum

Aylardır kafa patlatıyorum. Günü kurtarmak değil, geleceğe yatırım yapmak istiyorum. APU kullanan birisiyle konuşamadım, performansı nasıl bilmiyorum. Tereddütlerim var. 2400G'ye çıksam mı yoksa 2200G ile idare edip, 3. Nesillerde daha iyiye mi geçerim? Kafam çok karışık güzel insanlar. Ekran kartını sonra alacağım.
Hocam iki saattir başlığın ne anlam ifade ettiğini düşünüyorum :D Sanırım sistem önerisi istiyorsun ancak o paraya ekran kartlı sistem zor. Başlangıç için 2200g'li apu bir sitem alıp daha sonra ekran kartı alıp yükseltebilirsin. Pc satan sitelerden kolayca halledebilirsin. İstersen bende yardımcı olurum

Aylardır kafa patlatıyorum. Günü kurtarmak değil, geleceğe yatırım yapmak istiyorum. APU kullanan birisiyle konuşamadım, performansı nasıl bilmiyorum. Tereddütlerim var. 2400G'ye çıksam mı yoksa 2200G ile idare edip, 3. Nesillerde daha iyiye mi geçerim? Kafam çok karışık güzel insanlar. Ekran kartını sonra alacağım.

İmzamda yazan sistemi ben Apu olarak aldım. 2200g tercih etmem o zaman ki mali durumdan kaynaklıydı. Eğerki apu toplamak istiyorsan tabii ki 2400g öneririm. Gt 1030 ekran kartı gücünde. Ama 2200g yi de yabana atmamak gerek. Ekran kartı alana kadar oyun isteklerimi güzelce yerine getirdi. Pubg 30fps Cs go 100fps Lol 100pfs Witcher 2 40 50Fps Fortnite 60fps Ets 2 60fps gibi değerleri gördüm. Pubg ya da fortnite oynamak için ideal olmasada oynatıyor. 2400g nin çok daha rahat oynatacağına eminim.

Gelelim önerilere. Şayet ki apu toplayacaksan kesinlikle ramin çift kanal olmalı. 2x4 2x8 şeklinde. Bunun yanında ram frekansıda çok önemli. En az 3000Mhz olmalı. Bir de ssd li bir sistem olursa çok rahat seni ekran kartı alana kadar idare eder.

Son olarak 3. nesil ryzenlerin ne zaman çıkacağını bilmiyorum. Sabrım var dersen bekleyebilirsin. Benim gibi sabırsızsan 10dk da karar verip hazır sistem alabilirsin. Şimdiden hayırlı olsun :)

İkinci el düşünürseniz elimde yaklaşık 1 senedir boşta duran G4560 işlemci bulunuyor.

Bak aklımda olan varyantları yazayım sana.
Benim monitörüm 1366*768.
G5400+Oem RX460 alacaktım. 1800TL falan. Sonra arkasından önce bir RX570+Monitör, sonra İ5 8400 çıkarım diye düşünüyorum.
Diğer varyant, 2200G 4x2 Ram 1800TL civarı.
Üçüncü varyant, 2400G 4x2 Ram oda 2150TL

Evet farkındayım arada çok fazla bir fark yok. Ama seçimden önce sistemi yapmam lazım. Neden dersen, dolara hiç güvenmiyorum. Seçime kadar da 300-400TL bulabilir miyim bilmiyorum.

G4560'a ne kadar düşünüyorsunuz?

Bak aklımda olan varyantları yazayım sana.
Benim monitörüm 1366*768.
G5400+Oem RX460 alacaktım. 1800TL falan. Sonra arkasından önce bir RX570+Monitör, sonra İ5 8400 çıkarım diye düşünüyorum.
Diğer varyant, 2200G 4x2 Ram 1800TL civarı.
Üçüncü varyant, 2400G 4x2 Ram oda 2150TL

Evet farkındayım arada çok fazla bir fark yok. Ama seçimden önce sistemi yapmam lazım. Neden dersen, dolara hiç güvenmiyorum. Seçime kadar da 300-400TL bulabilir miyim bilmiyorum.

G4560'a ne kadar düşünüyorsunuz?

İntel sistem hakkında pek fikrim yok ben Amd ci kesimdenim :) Aradaki fark çok fazla değil, kesinlikle 2400g öneririm. Sonra bir rx570 yada 580 aldın mı açamayacak oyunun olmaz. Monitör kısmıda elbette önemli ancak iyi bir sistem olmadan monitörde bir işe yaramıyor. Önceliğin kasanın içerisi olsun. Dolar kuru marttan sonra epey bir sallantıya girecek gibi. Şimdiden hazırlığını yap. Verdiğim linkte arkadaş bir sistem toplamış istersen değerlendirebilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı