Ama i5 9400F 2000 TL, o fiyata Ryzen 5 5500 bile alınır. Lütfen bütçeyi koruyarak öneride bulunun.
Ayrıca R5 3600, i5 9400F'den önbellek ve thread sayısı olarak çok önde. Fiyat olarak da neredeyse aynılar hatta 3600 daha ucuz. 9400F'e verilecek paraya hem R5 5500 alınır hem de AM4 gibi LGA1151'e göre daha yeni ve gelişmiş bir sokete sahip olunur.
AM4 ve LGA 1200, 1700, 1151 Chipsetlerden yatırım olmaz. Eğer üst modele kısa süre sonra geçilecekse AM4 alınır. Ancak uzun bir süre sonra üst modele geçilecekse AM4 alınmaz.
Ben sıfırından bahsetmiyorum zaten. 9400F işlemcisinin 2. el piyasası 2000 TL'den başlarken Ryzen 5 5500 de aynı fiyata kutulu faturalı 2. el bulunabiliyor.
Hocam aklıma bir soru geldi bu noktada, ikinci el anakart almak sıkıntı olur mu? Mesela AM4 için sıfır anakart almayı düşünüyorum, zaten fiyatları da epey uygun. Hepinizin fikrini almak isterim.
Hocam aklıma bir soru geldi bu noktada, ikinci el anakart almak sıkıntı olur mu? Mesela AM4 için sıfır anakart almayı düşünüyorum, zaten fiyatları da epey uygun. Hepinizin fikrini almak isterim.