RX 570 ısınıyor

emre.atasoy

Hectopat
Gigabyte RX 570 kullanıyorum, ekran kartım 85 derece iken fanları hala %50'de çalışıyordu, sizce bu normal mi?
Sistemim bu şekilde.

sistemParcalari.png

5 Dakika FurMark testi yaptım ve ekran kartım 86 dereceye kadar çıktı.

hwmonitor-test.png

2. dakikanın sonlarına doğru ekran kartı 85 derece gördü ve hiç düşmedi, ben de 5. dakikada testi durdurdum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan ayarları mı bırakıyorum görsele bakabilirsiniz.
80 derece iken %50 fan hızı yetersiz olabilir ben 70 de %100 yaptım.
Az önce truckersmp(ets2) %200 ölçekleme yüksek ayarlar oyundan çıktım.
Belli ısıda belli fan ayarı yapmanızı tavsiye ederim ekran kartınızın kendi uygulamasından.
Asus rog strix rx570 e sahibim gpu tweak 2 programı ile yönlendiriyorum.

Dosya Ekleri

• 2.png
    2.png
    17 KB · Görüntüleme: 51
  • 1.png
    1.png
    13,2 KB · Görüntüleme: 42
Kasanın yan kapağını açın ve tekrar test yapın. Eğer sıcaklık daha düşük çıkıyor ise kasa içi havalandırmanız kötüdür.

Hala yüksek çıkıyor ise toz temizliği ve termal macun değişimi yapın.
Sistem güncel yeni toplanmış birkaç aylık gibi duruyor veya ekran kartı 2. el mi sisteminiz kaç aylık gibi sorular yönlendirmeden termal macun değişimine yönlendirmemek gerekir diye düşünüyorum işlemci için evet yapılabilir olsa da ekran kartı için extra bilgi gerekir diye düşünüyorum.

Gigabyte RX 570 kullanıyorum, ekran kartım 85 derece iken fanları hala %50'de çalışıyordu, sizce bu normal mi?
Sistemim bu şekilde.

Eki Görüntüle 581359

5 Dakika FurMark testi yaptım ve ekran kartım 86 dereceye kadar çıktı.

Eki Görüntüle 581361

2. dakikanın sonlarına doğru ekran kartı 85 derece gördü ve hiç düşmedi, ben de 5. dakikada testi durdurdum.
Yuksek ihtimalle kasadan.

@SapkaliPikacu Sistemin yeni veya eski olduğuna dair bilgi yok. Haliyle yapılabilecek şeyleri söylemek demek %100 yapmak zorunda olduğu anlamı taşımaz.

Eğer sistemin yeni olduğunu belirtseydi, gene aynısı yazacaktım. Tek fark termal macun değişimi için ürünü servise gönderin olurdu.

Bunu benim sormam değil, onun belirtmesi lazım. Çünkü vakit en değerli şey. Öbür türlü konu uzar ve kafa karışıklığa neden olur.

Kasanın yan kapağını açın ve tekrar test yapın. Eğer sıcaklık daha düşük çıkıyor ise kasa içi havalandırmanız kötüdür.

Hala yüksek çıkıyor ise toz temizliği ve termal macun değişimi yapın.

Yan camı çıkarıp tekrar test yaptım sonuç:

Screenshot_1.png

Kasa az hava alıyormuş haklısınız ama bence bu sıcaklık hala fazla,
Kasayı alalı 1 ay oldu sanmıyorum tozdan veya termal macundan olduğunu.

Fan ayarları mı bırakıyorum görsele bakabilirsiniz.
80 derece iken %50 fan hızı yetersiz olabilir ben 70'de %100 yaptım.
Az önce truckersmp(ETS 2) %200 ölçekleme yüksek ayarlar oyundan çıktım.
Belli ısıda belli fan ayarı yapmanızı tavsiye ederim ekran kartınızın kendi uygulamasından.
ASUS ROG STRIX RX570'e sahibim GPU Tweak 2 programı ile yönlendiriyorum.

Ben fan ayarlarını biraz artırıp denemiştim sonuç çok kötü değildi 80 dereceyi görmemişti
Ama bir arkadaş fanı çok hızlı çalıştırmayı önermem fanın ömrünü kısaltıyor dedi
Bilemiyorum son çare olarak öyle kullanacağım galiba

Yeni bir fan almanı öneririm fan yavaşlamış olabilir ürünü inceledim 1800RPM oluyor minimum, sende 1600 kadar fanı yenile

Ekran kartının fanını kastediyorsunuz galiba,
Bilemiyorum daha yeni aldım aslında ama bence de fan olduğundan daha yavaş dönüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı