RX 570 Isınma Sorunu

gkhnvevo

Decapat
I5 9600K, RX 570, DDR4 8GB 3000MHz. Sistemim bu şekilde, yaklaşık 6 ay boyunca ekran kartsız kullandim ve 2 gün önce geçici RX 570 aldım. Bazen ekran gidiyor geliyor ve bugün Tomb Raider oynarken bir anda bilgisayar kendini resetledi. Oyuna tekrar girdim fakat bu sefer MSI Afterburner çalıştırdım. İslemci 50C, ekran karti 80-85C civarı. Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yan kapağını açınca bu kadar rahatladıysa kasanızın havalandırmasında sıkıntı var demektir. Şuan değerleriniz normal.
-50'ye çektim bu şekilde değerler kalsın mı böyle sizce?

Hala çok yüksek, 1050 civarlarına düşmediği sürece o işten hayır gelmez maalesef. Core frekansı kaç? Eğer 1300 civarıysa -70'e kadar düşürmeyi dene.
Fan hızı çok düşük, adrenalin üzerinden %60'a çekip deneyin birde.

60 çok yüksek olur ben 30 civarlarında kullanıyorum gayet sorunsuz.

Kapağı taktım -68 / 1081'de Max 80C gördüm değerler ideal gibi kapanmadığı sürece sistem sorun yok benim açımdan

Bu arada kasanın havalandırmasını düzeltmen lazım bence. Çünkü kapak açık iken bu kadar fark olması kasanın hava almayışı anlamına geliyor. Kapak kapalı iken biraz fan hızını arttırırsan 75 derecede dolaşır ekran kartın.

bende var aynısı fan sıfır oldu icin 80 85c oluyor calışsa bile ısınacak amd indirecen
oyun oynarken bile olacak ısınma https://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-570

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…