RX 570 Isınma Sorunu

Acfergo

Kilopat
Eskiden LOL'de boştaymış gibi ısınırdı. 34 dereceleri geçmezdi. Şimdi kısa bir süre oynuyorum hemen 60 dereceli geçiyor biraz daha oynarsam 67-68'lere tırmanıyor. Bir maç Fortnite oynadım 82 derece oldu kart. Eskiden bu kadar ısınmazdı. Kasam Zalman Z3 Plus 600LE 4 adet fanı var (bir önde, iki tepede, bir tane de egzoz fanı) bu kadar ısı neyden kaynaklanıyor olabilir? Şüphe ettiğim bazı noktalar var ama emin değilim. Daha önce karta MSI Afterburner aracılığıyla undervolt uyguladım. İlk zamanlarda sorun olmasa da daha sonra ekranda renk bozulmaları, görüntünün tamamen donması gibi sebeplerden dolayı stok ayarlara dönmeye karar verdim. O süreçte de bilgisayara format atmam gerekti. Onu da hallettim ama işler hiç yolunda gitmedi. Sistem inanılmaz ısınıyor. Monitör 59 Hz olarak çalıştığında ekran kartına biraz undervolt yapabiliyorum ama 75 Hz'e çektiğimde undervolt yapmasam bile görüntüde bozulmalar, LOL istemcisinde ilginç kaymalar, rün ayarlarken gök kusağının tüm renkleri sürekli geliyor. Şüphelendiğim kısımları yazdım ama sorun bunlar da olmayabilir. Yardım bekliyorum ütü oldu ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kartınız garanti kapsamında ise @İsa Kaan Güneş ’in dediği gibi daha kurcalamadan servise gönderin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…