RX 570 ısınma sorunu

Bak şu an evimin içerisi durulamayacak kadar sıcak. Dışarısı da öyle, çatı katında kalıyorum ve güneşi gün boyu emiyor düşün artık. Sistemimde GTX1050ti takılı şimdi test edeceğim kaç derecede çalışacak sana da ekran görüntüsü alıp paylaşacağım.

Biraz daha rahatladım. Havanın ve kasadaki hava akışının etkilediğini düşünüyorum.

Bu aralar bende de işlemci çok ısınıyor işlemcim 90 dereceleri gördü ama ekran kartımın sıcaklığı hiç o kadar yükselmemişti bence ekran kartını çıkar toz kontrolü yap ve MSI after burner dan ekran kartı fan hızını bir tık yükseltirsen sıcaklığın düşecek diye umuyorum.

Oyunun tamamını bu ayarlarda oynadım. Şimdi oyunun başından ve sonundan kareler atacağım boyut fazla geldi.

Dosya Ekleri

• Battlefield V Screenshot 2020.05.20 - 17.50.42.41.png
    781,4 KB · Görüntüleme: 32
Buyurun, çoğu kişinin beğenmediği 1050ti performansı. Bu sıcakta 60 dereceyi geçmiyor kolay kolay. İşlemcide sıvı soğutucu takılı olmasına rağmen 75 dereceleri görüyor stok halde. Ekran kartım 60 derece o da oyunun artık sonlarına doğru. Isınmaya bağlı lag yok, performans kaybı yok ani düşüşler yok. 80 derece normal diyen arkadaşlara gelsin. 2080ti çalıştırmıyorsunuz arkadaşlar 80 derece ne demek?
Bildiğim kadarıyla Nvidia kartları daha az ısınıyor. Bir dahaki tercihim Nvidia olacak muhtemelen.
Dediğim gibi şöyle düşün işlemcim i5 7600. K ibaresi yok OC yapılamıyor. Üzerinde sıvı soğutma takılı olmasına rağmen 75 derece bulunduğum ortam o kadar sıcak ki. Ama ekran kartı ısınmıyor. OC yapsam (gerek bulmuyorum istediğim FPS değerini sağlıyor) 65 belki olmaz bile. Dediğim gibi sıcaklık değerleri normal değil. Undervolt yapmanı tavsiye ederim. Çip altındaki lehimler bozulabilir bu kadar ısınıp soğumaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…