Bilgisayar Muhafızı 01
Centipat
İlginç bir şekilde oyun esnasinda kasanin pleksi kapağını çıkarınca sıcaklık 68 dereceye düştü.
Unutma sıcaklık bilgisayarın düşmanıdır düşmesi her zaman iyidir.
İlginç bir şekilde oyun esnasinda kasanin pleksi kapağını çıkarınca sıcaklık 68 dereceye düştü.
Böyle hep açık kalsa zarar verir mi sisteme acabaUnutma sıcaklık bilgisayarın düşmanıdır düşmesi her zaman iyidir.
Bak şu an evimin içerisi durulamayacak kadar sıcak. Dışarısı da öyle, çatı katında kalıyorum ve güneşi gün boyu emiyor düşün artık. Sistemimde GTX1050ti takılı şimdi test edeceğim kaç derecede çalışacak sana da ekran görüntüsü alıp paylaşacağım.Merhaba arkadaşlar. Yakin zamanda bir hazır sistem satın aldım. Ekran kartım Sapphire RX 570 bu kartın fazla ısındığından şüpheleniyorum, ultrawide bir monitör kullanıyorum, Rainbow Six Siege orta ve yüksek ayarlarda 75-79 derece arası gidip geliyor. Full HD çözünürlüğe çekince ise 73 seviyelerine geliyor. Kart zarar görür diye korkuyorum açıkçası. Bu değerler normal mi? Kasam Dark Vega bu arada, internette daha düşük sıcaklık alanlar var. İzmir'de yaşıyorum hava bugün 36 derece gösteriyor. Onun da etkisi olur mu bilmiyorum. Açıkçası moralim bozuldu keşke AMD almasaydim diyorum kendi kendime. Bu konuda deneyimli arkadaşlar görüşlerini ve önerilerini paylaşırsa sevinirim.
evet fazla tozlanır daha kötü olurBöyle hep açık kalsa zarar verir mi sisteme acaba![]()
Merhaba arkadaşlar. Yakin zamanda bir hazır sistem satın aldım. Ekran kartım Sapphire RX 570 bu kartın fazla ısındığından şüpheleniyorum, ultrawide bir monitör kullanıyorum, Rainbow Six Siege orta ve yüksek ayarlarda 75-79 derece arası gidip geliyor. Full HD çözünürlüğe çekince ise 73 seviyelerine geliyor. Kart zarar görür diye korkuyorum açıkçası. Bu değerler normal mi? Kasam Dark Vega bu arada, internette daha düşük sıcaklık alanlar var. İzmir'de yaşıyorum hava bugün 36 derece gösteriyor. Onun da etkisi olur mu bilmiyorum. Açıkçası moralim bozuldu keşke AMD almasaydim diyorum kendi kendime. Bu konuda deneyimli arkadaşlar görüşlerini ve önerilerini paylaşırsa sevinirim.
Bildiğim kadarıyla Nvidia kartları daha az ısınıyor. Bir dahaki tercihim Nvidia olacak muhtemelen.Eki Görüntüle 568551
Oyunun tamamını bu ayarlarda oynadım. Şimdi oyunun başından ve sonundan kareler atacağım boyut fazla geldi.
Dediğim gibi şöyle düşün işlemcim i5 7600. K ibaresi yok OC yapılamıyor. Üzerinde sıvı soğutma takılı olmasına rağmen 75 derece bulunduğum ortam o kadar sıcak ki. Ama ekran kartı ısınmıyor. OC yapsam (gerek bulmuyorum istediğim FPS değerini sağlıyor) 65 belki olmaz bile. Dediğim gibi sıcaklık değerleri normal değil. Undervolt yapmanı tavsiye ederim. Çip altındaki lehimler bozulabilir bu kadar ısınıp soğumaya.Bildiğim kadarıyla Nvidia kartları daha az ısınıyor. Bir dahaki tercihim Nvidia olacak muhtemelen.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.