RX 570 Isınma Sorunu

heeondanmis

Hectopat
Yaklaşık 3 ay önce N11 üzerinden ROG-STRIX-RX570-04G-Gaming aldım. Kart aşırı ısınıyor. 15 dakikalık FurMark testinde kısa sürede 89 dereceye çıkıyor ve sabitleniyor. CS:GO'da 75, WoW gibi oyunlarda da 80-85 arası sıcaklık oluyor. Sizce bu değerler normal midir?

Son düzenleyen: Moderatör:

Benim arkadaşta fanlar Full'de iken Max 56 görmüş. Fan ayarsız da 70'i.
Not: Arkadaşım fazla zorlamıyor PC'yi.

Aynı modeli ben de kullanıyorum ve yüksek ayarlar yüksek yükte şu günümüz sıcaklığında 80-85 derece oluyor en fazla. Bu kasanızın havalandırma durumuyla da alakalı.

Aynı modeli ben de kullanıyorum ve yüksek ayarlar yüksek yükte şu günümüz sıcaklığında 80-85 derece oluyor en fazla. Bu kasanızın havalandırma durumuyla da alakalı.
Hocam yalnız bu model en iyi soğutmaya sahip modellerden biri değil mi ? Yoksa ben mi yanlış biliyorum. Yani bu modele 80-85 değerler fazla gibi sanki. Ben XFX RX 590 kullanıyorum 85 derece oluyor deyince bana "sorunlu" ve "dandik" kart kullanırsan ısınıyor dendi.

Bence gayet normal. Yaşadığım yerde hava sıcaklığı zaten +35-39 derece.

Bence gayet normal. Yaşadığım yerde hava sıcaklığı zaten +35-39 derece.
Anladım hocam. Sonra size de "sorunlu" ve "dandik" model demesinler Yani bende Antalya'da yaşıyorum o civarda sıcaklıklar. Yalnız ben undervolt işlemi yaparak XFX RX 590 ısınan bir kartı maksimum 77-79 derece arasında tutmayı başardım diyebilirim.

Ben de sizin gibi ROG serisini öyle ısınmaması gerektiğini düşünüyorum. Kendimde MSI Gaming X RX 570 var eski kasam TX K3'te UV olmadan 65-66 derecede çalışıyordu, yeni kasam Sharkoon Pure Steel RGB'de aynı oyunlarda 59-60 dereceyi geçmemeye başladı. Çünkü yeni kasamın soğuk hava üfleyen 3 adet fanı direkt olarak ekran kartına üflüyor.
1 aya evime geçince UV yapacağım bakalım 59-60 dereceden kaç dereceye düşecek sıcaklığı.

İleride ekran kartımı değiştirirsem yine ya MSI Gaming X ya da Saphire alacağım. Zaten diğerlerinin tasarımlarını beğenmiyorum. (Bir tek yenilenmiş ışıklı fanlı Aorus vs Inno3d ICHILL modellerinin tasarımını beğeniyorum. Ama bu modellerde maalesef AMD kart yok.)

Hocam 60 derecelerden söz ediyorsunuz bence süper değerler. İşte model seçimi burada çok önemli bir faktör. Fanboy derecesine kadar bu kartları savunuyorlar yok AMD yok Nvidia ama bence en önemli faktör model seçimidir. Sırf uygun fiyata buldum diye XFX RX 590 aldım ama sıkıntılı model işte.

Aynı kart Asus ROG Strix RX570 4GB kullanıyorum. Furmark stress testi ile max. 74 derece gördüm. Testten 2 3 dakika sonrasında ısı 32 derecelerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…