- Makaleler
- 51
Herkese iyi bayramlar, birazcık tartışalım. Piyasada bir sürü RX570 var 4GB olanlar arasında sizce en iyisi hangisi ?
Arkadaş orada RX 570, 580 veya 590 alınacaksa XFX ya da ASUS ROG STRIX alın demiş ya. Ben ona söyledim.RX 590 değil attığınız.
Ben alıntıyı tam açmamışım kusura bakmayın benim hatam. Çevremde çok kullanan yok kimseye 590'lı sistem toplamadım yada kullanmadım fakat bir arkadaşımda vardı yayın vs.de açan. Onun kartı Nitro+'dı, dilerseniz inanmayanlar için ekran görüntüsü falan atabilirim ama teknoloji ne yazık ki şans işi. Kesinlilke alırsanız bozulur demiyorum yanlış anlaşılmasın. Çocuğun kartı görüntü vermiyodu 2 ekrana da. İşlemci iGPU ile baya uğraştık düzeltmek için ama en son garantiye yolladı. Sapphire kartlar Türkiye'de servisi olmadığı için yurt dışına gidiyor sanırım bu nedenle 1 ay kadar bekledi. Adamlar kart oldu vs. diyerek gönderdiler. Çocuk taktı çalışmadı bir daha gönderdi. 1 ay daha bekledi sonuç olarak kart değiştirildi sıfırı ile ve sorunu çözüldü. Burada ki asıl nokta garantisinin sıkıntılı olması. Ayrıca kart yaklaşık 190 W çekiyor tam yükte. Bu da üst seviye kartlara yakın hatta bazılarından fazla. Performansına göre çektiği güç fazla. Eğer ingilizceniz iyi ise Linus Tech Tips'in bir videosu var RX 590 ile. R9 3xx serisinden bir kartın yenilenmiş versiyonu olduğunu belirtiyor. Tabii ki çip vs. aynı değil fakat bariz belli olduğunu söylüyor.Arkadaş orada RX 570, 580 veya 590 alınacaksa XFX ya da ASUS ROG STRIX alın demiş ya. Ben ona söyledim.
Yani böyle araştırmadan öneri yapanlara da ayrı bir sinir oluyorum. Arkadaş alsa XFX RX 590 sıkıntı yaşasa ne olacak şimdi ee sen önerdin bu kartı arkadaşa ?
Ben 1 ay önce n11.com'dan 1400 küsür TL'ye bulabildim MSI Aero ITX 1650S. Bütçemiz 4300 Tl civarı olunca tabii ki bir hayli zor oldu. 9100F alıp 9400F'e yükseltmeye karar verdik. 1650 yerine 1650S alabilmek için çok çabaladım bir şekilde buldum aradığım fiyata. Konu sahibi de 1 hafta falan arasa 1400-1500 TL'ye bulur diye ümit ediyorum.
Ben alıntıyı tam açmamışım kusura bakmayın benim hatam. Çevremde çok kullanan yok kimseye 590'lı sistem toplamadım yada kullanmadım fakat bir arkadaşımda vardı yayın vs.de açan. Onun kartı Nitro+'dı, dilerseniz inanmayanlar için ekran görüntüsü falan atabilirim ama teknoloji ne yazık ki şans işi. Kesinlilke alırsanız bozulur demiyorum yanlış anlaşılmasın. Çocuğun kartı görüntü vermiyodu 2 ekrana da. İşlemci iGPU ile baya uğraştık düzeltmek için ama en son garantiye yolladı. Sapphire kartlar Türkiye'de servisi olmadığı için yurt dışına gidiyor sanırım bu nedenle 1 ay kadar bekledi. Adamlar kart oldu vs. diyerek gönderdiler. Çocuk taktı çalışmadı bir daha gönderdi. 1 ay daha bekledi sonuç olarak kart değiştirildi sıfırı ile ve sorunu çözüldü. Burada ki asıl nokta garantisinin sıkıntılı olması. Ayrıca kart yaklaşık 190 W çekiyor tam yükte. Bu da üst seviye kartlara yakın hatta bazılarından fazla. Performansına göre çektiği güç fazla. Eğer ingilizceniz iyi ise Linus Tech Tips'in bir videosu var RX 590 ile. R9 3xx serisinden bir kartın yenilenmiş versiyonu olduğunu belirtiyor. Tabii ki çip vs. aynı değil fakat bariz belli olduğunu söylüyor.
Güç ünitesi dandik. Core clock -%10 kullanıyorum. Yoksa kapanıyor. Ve ısınıyor soğutma da çöp yani. Daha ne katabilir ki bir model. Zaten 2 şeyi yapıyor. Besleme ve soğutma. %100 rezil bir marka yani. 580 nitro+ vardı asus 1080ti da vardı. Sapphire 580de asusun 1080ti kartından çok daha fazla malzeme ve kıyas edilemeyecek kadar iyi malzeme kullanmıştı.Bende de sitrix varda bende sorun yaşadım siz ne sorun yaşıyosunuz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.