RX 570 No Signal Hatası

TRNexus

Hectopat
Öncelikle merhabalar,
Ben kasayı açıyorum monitöre görüntü gelmiyor, kasa fanları dönüyor. Bu durum her zaman olmuyor mesela akşam gayet iyi bir şekilde PC'yi kullanıyorum, sabah kalktığımda açmaya çalıştığımda "No signal" yazıyor monitörde. Neye bağlı olduğu anlamadığım bir şekilde bazen açılıyor, bazen açılmıyor.

Sistem özelliklerim:
  • GPU: Sapphire RX 570 8 GB pulse
  • CPU: Ryzen 3 2300X
  • MB: Asrock A320m HDVR 4.0
  • RAM: Corsair 8 GB DDR4 3000 MHz
  • PSU: Aerocool VX Plus 400W

NOT: Ekran kartımın HDMI, DP girişlerinin olduğu taraf tam oturmuyor gibi. Sorun bundan kaynaklı olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

20190705_212733.jpg
20190705_212733.jpg

Sorununun nedenini tam bilmiyorum ama bende de rx 590 var arada ekranı açtığımda ekran pembe oluyor ekranıo kapatıp açtığımda düzeliyor. Seninki garantilik gibi görünüyor.
Öyle olabilir garantisi var daha yeni aldım fakat birde HDMI kablosu ekran kartına takılıyken klavye çalışmıyor(num lock ışığı yanmıyor tuşuna basıncada hiçbirşey olmuyor) ekran kartını çıkarıp Onboard varmı bilmiyorum fakat anakart üzerinde HDMI girişi var oraya takıyorum yine görüntü gelmiyor ama klavye çalışıyor(numlock, capslock)

Öyle olabilir garantisi var daha yeni aldım fakat birde HDMI kablosu ekran kartına takılıyken klavye çalışmıyor(num lock ışığı yanmıyor tuşuna basıncada hiçbirşey olmuyor) ekran kartını çıkarıp Onboard varmı bilmiyorum fakat anakart üzerinde HDMI girişi var oraya takıyorum yine görüntü gelmiyor ama klavye çalışıyor(numlock, capslock)
Anakart üzerindeki hdmi girişinden görüntü gelmez. Benim anakartta da var on board için o giriş. Senin anakart modeli neydi belki anakartta bir sorun olabilir. Neden hdmi takılıyken klavye çalışmaz biraz araştıracağım bende bilgim olursa tekrar yazarım.

Anakart üzerindeki hdmi girişinden görüntü gelmez. Benim anakartta da var on board için o giriş. Senin anakart modeli neydi belki anakartta bir sorun olabilir. Neden hdmi takılıyken klavye çalışmaz biraz araştıracağım bende bilgim olursa tekrar yazarım.
Anakartım: Asrock A320M HDVR 4.0
Sorun ekran kartında olabilir mi çok çelişki içerisindeyim şu tam oturmuyor onu pazartesi günü bi tamirciye taktıracağım o zaman da düzelmezse garanti yolu gözükür.
Arkadaşlar şunu da son olarak ekleyeyim. Sorun ekran kartımda %90 ihtimalle veya yazılımsal bir sorunda olabilir fakat olay şöyle oyuna girdim oynadım 15 dk sonra ekranda yeşil çizgili bozulmalar oldu sonra siyah ekran da "No Signal" hatasını aldım tekrar açmaya çalıştığımda yine no signal hatasını aldım sonra ekran kartını çıkarıp taktım pc açıldı. Sanırım sorunun çözümü yok ne kadar yöntem denediysem olmadı bende bu yüzden ekran kartımı yenisiyle değişim talebinde bulunacağım sorunun çözümünü bulursam buraya ekleyeceğim.
Arkadaşlar yazmayı unutmuşum ama çözümü ekran kartını garantiye yollayıp yenisiyle değiştirince çözdüm 1 yıldır kullanıyorum daha herhangi bir sorun çıkmadı

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı