RX 570 Oyunlarda Düşük FPS Sorunu

VetTekSamet

Kilopat
Daha fazla  
1 ay önce bir sistem topladım yaklaşık olarak 3000 TL fiyatlı.
Denediğim çoğu oyunda büyük sıkıntılar yaşıyorum öncelikle sistemim aşağıdaki gibi

Anakart: Asus A68HM-K
Ekran Kartı : AMD RX570 4 GB'lik
İşlemci: AMD A8 -7650K
RAM: Kingston ValueRAM 8GB 1600MHz DDR3 RAM

Depolama birimleri olarak 120 GB SSD + 500 GB Harddisk

Oyunlarda aldığım FPS değerlerim ise:

PUBG: en düşük grafiklerde 20-40 arası ve oyunda inanılmaz kasma oluyor.
GTA 5: Yüksek ayarlarda 20-50 FPS arası çok değişken genel olarak oynayabiliyorum..
The Witcher3 : Orta ayarlarda 60 FPS.
H1Z1: Bu oyunu neredeyse hiç bir ayarda oynayamıyorum. FPS 20'lerin altına iniyor.

İnternette ekran kartımın performans testlerini izlemiştim neredeyse benim aldığım FĞS değerlerinin 2 katı değerler alıyorlardı. Benim problemim yazılımsal mı ? Donanımsal mı? Bu sorun için 1200 TL ayırdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke toplamadan önce konu açsaydınız. Daha iyi bir Ryzen veya Coffee Lake sistem toplanabilirdi o paraya. Yine de hayırlısı olsun diyelim. Çok büyük bir ihtimalle işlemciyle ekran kartı darboğaz yapıyor olabilir. Çünkü RX570 gerçekten çok yüksek o işlemciye göre. RX550/560 alsaydın bir nevi.

Ryzen 5 2600+B450 Çipsetli bir anakart alırsanız çok iyi olur sizin için.

Cevabınız için teşekkür ederim ben bu işlemciyi almayı düşünüyorum fakat bu ekran kartı için fazla demişlerdi bana o için almadım sistem şu an hala yatıyor desem yeri konsola yöneldim sıkıntılardan dolayı. Size bir sorum daha olucak bu anakart ve işlemciyi alsam rami hemen değiştirmem gerekir mi ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı