RX 570 PC BIOS boot menüsünde Windows gözükmüyor

Deady

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
1TB Samsung 870 Evo
Ekran kartı
RX 570 4GB
Anakart
Asus B350 Plus
İşlemci
AMD Ryzen 1300X
Yaklasık iki haftadır mavi ekran hatası alıyordum. Güvenli modda baslat vs. PC acılıyor ve düzgün bir sekilde oyun oynuyordum, PC'yi kapatıp tekrar actigimda gene mavi ekran veriyor ve aynı sekilde acılıyordu. Windows'u yeniden kurdum, BIOS'u guncelledim, sorun gene aynı ve su anda PC surekli BIOS'a atiyor ve boot menusunde Windows'u gormuyor kendiliğinden silinmis gibi, yardımcı olursanız sevinirim.

Yaklasık iki haftadır mavi ekran hatası alıyordum. Güvenli modda baslat vs. PC acılıyor ve düzgün bir sekilde oyun oynuyordum, PC'yi kapatıp tekrar actigimda gene mavi ekran veriyor ve aynı sekilde acılıyordu. Windows'u yeniden kurdum, BIOS'u guncelledim, sorun gene aynı ve su anda PC surekli BIOS'a atiyor ve boot menusunde Windows'u gormuyor kendiliğinden silinmis gibi, yardımcı olursanız sevinirim.

BIOS boot ekranının fotoğrafını çekip yükler misiniz?

Ssd biosta gozukuyor boot menusunde windows boot manager yok oldu kendiliğinden ve pc acilmiyor sürekli bios ekranina atiyor.ssd leri yeni aldim ve test ettim bad sector yok ve oyunlarda da gayet akici oynuyordum.

Ssd biosta gozukuyor boot menusunde windows boot manager yok oldu kendiliğinden ve pc acilmiyor sürekli bios ekranina atiyor.ssd leri yeni aldim ve test ettim bad sector yok ve oyunlarda da gayet akici oynuyordum.
Mavi ekrenda bazen serittrial tarzı bi hata veriyordu guvenli modda aciliyordu pc ertesi gun tekrar ayni sekilde aciyordum.

SSD'niz arızalanmış olabilir. Aldığınız mavi ekran hatalarının kodunu hatılıyor musunuz? SSD BIOS'ta gözüküyor mu?
Fotoları assağıya bıraktım bakarmısın rica etsem

BIOS üzerinden Fast Startup ayarını devre dışı bırakmayı deneyin.

Kapatinca boot menusu hepten gidiyor :) fotodaki gibi

Dosya Ekleri

• IMG_20221108_184734.jpg
    IMG_20221108_184734.jpg
    170,1 KB · Görüntüleme: 87
  • IMG_20221108_184713.jpg
    IMG_20221108_184713.jpg
    236,9 KB · Görüntüleme: 68
  • IMG_20221108_191009.jpg
    IMG_20221108_191009.jpg
    181,4 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
SSD BIOS'ta gozukuyor boot menusunde Windows boot Manager yok oldu kendiliğinden ve PC acilmiyor sürekli BIOS ekranina atiyor. SSD'leri yeni aldim ve test ettim bad sector yok ve oyunlarda da gayet akici oynuyordum.

Mavi ekrenda bazen serittrial tarzı bir hata veriyordu guvenli modda aciliyordu PC ertesi gun tekrar ayni sekilde aciyordum.

Fotoları assağıya bıraktım bakar mısın rica etsem.

Kapatinca boot menusu hepten gidiyor :) fotodaki gibi.

Hocam SSD'leri tamamen biçimlendirin. Eğer diskleri kasadan çıkarmak zorsa bir Linux Lite'ya da Mint Xfce gibi hafif bir Linux dağıtımını USB üzerinden Live olarak çalıştırıp diskleri sıfırlayın. Ek olarak belki BIOS pilini tak çıkar yapmak fayda edebilir. BIOS'u sıfırlayacağı için BIOS'tan kaynaklı bir sorun varsa onun önüne geçer. Ardından Microsoft'un kendi sitesinden kurmak istediğinin Windows sürümünün en güncel ISO'sunu USB'ye yazıp yeniden kurulumu yapın. (şimdi hatırladım. Windows kurulum sihirbazı üzerinden de diskleri biçimlendirebiliyorduk. Oradan da yapabilirsiniz. Daha pratik olur.)

Hocam SSD'leri tamamen biçimlendirin. Eğer diskleri kasadan çıkarmak zorsa bir Linux Lite'ya da Mint Xfce gibi hafif bir Linux dağıtımını USB üzerinden Live olarak çalıştırıp diskleri sıfırlayın. Ek olarak belki BIOS pilini tak çıkar yapmak fayda edebilir. BIOS'u sıfırlayacağı için BIOS'tan kaynaklı bir sorun varsa onun önüne geçer. Ardından Microsoft'un kendi sitesinden kurmak istediğinin Windows sürümünün en güncel ISO'sunu USB'ye yazıp yeniden kurulumu yapın. (şimdi hatırladım. Windows kurulum sihirbazı üzerinden de diskleri biçimlendirebiliyorduk. Oradan da yapabilirsiniz. Daha pratik olur.)
Pc acilmiyor ki nasıl bicimlendiriyim :) baska bir kasaya tak diyorsun ama yok

Pc acilmiyor ki nasıl bicimlendiriyim :) baska bir kasaya tak diyorsun ama yok
Ayriyetten windows kurulu diski bicimlendirince windowsta silinip tekrar aynı durum söz konusu olmaz mı ?

PC acilmiyor ki nasıl bicimlendiriyim :) baska bir kasaya tak diyorsun ama yok.

Ayrıyeten Windows kurulu diski bicimlendirince Windows'ta silinip tekrar aynı durum söz konusu olmaz mı?

Hocam USB'ye yeni bir Windows ISO'su yazacaksanız sonra o boot ekranından USB'yi seçip yüklemeyi seçip disk seçimi kısmında disk ve o diske ait alt diskleri sileceksiniz. Öncesinde BIOS pilini çıkarıp takabilirsiniz. Eğer yükleme ekranından yapamam derseniz bir Linux isosuyla yapabilirsiniz. Linux ISO'ları dağıtımı yüklemeden denemeniz olanak sağlar ve disk yöneticisi noktasında Windows'dan çok daha başarılı bana kalırsa.

Bu USB'ye ISO yazma işini bir tanıdığınızın PC'sinden dönüştürücü varsa telefondan veya bir internet kafede yapabilirsiniz.

Hocam USB'ye yeni bir Windows ISO'su yazacaksanız sonra o boot ekranından USB'yi seçip yüklemeyi seçip disk seçimi kısmında disk ve o diske ait alt diskleri sileceksiniz. Öncesinde BIOS pilini çıkarıp takabilirsiniz. Eğer yükleme ekranından yapamam derseniz bir Linux isosuyla yapabilirsiniz. Linux ISO'ları dağıtımı yüklemeden denemeniz olanak sağlar ve disk yöneticisi noktasında Windows'dan çok daha başarılı bana kalırsa.

Bu USB'ye ISO yazma işini bir tanıdığınızın PC'sinden dönüştürücü varsa telefondan veya bir internet kafede yapabilirsiniz.
Tesekkur ederim kardesim son care olarak kafamda o vardı zaten ama usb'im yok bi bilgisayarcıya goturucem yapıcak bisi yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı