Çözüldü RX 570 sıcaklık değerleri

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar merhaba. ASUS ROG STRIX RX570 8 GB modeli varç FurMark testinden geçirdiğim zaman 30-40 dakikada 80 dereceyi görüyor. 80'i gördükten sonra 79'a düşüp kalıyor. Normal midir acaba?

Çözüm
Hocam o işlere girip yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum zaten sistemi uzun zamandır kullanıyorum 2 3 ay gibi bir süre de oldu.
Korkulacak bir şey yok, sadece fan hızını arttıracaksınız. Fan sesinden rahatsız olursanız yine o noktalardan aşağı çekin. Veya "default" ayarlara geri döndürebilirsiniz "otomatik"'i işaretleyerek.
resim_2020-11-17_005344.png
Radeon Software üzerinden fan hızını arttırabilirsin. Ayrıca FurMark gibi testlerde normalden biraz daha fazla ısınıyor kartlar. Oyun esnasında kaç derece oluyor?
80 derece korkulacak bir değer değil onu da belirteyim.

75 76 Max 79'a çıkıp hemen düşmeye başlıyor sıcaklık 77 76'ya.

Değerler normal. Biraz daha serin çalışsın diyorsan Radeon Software üzerinden fan hızını biraz arttırabilirsin. Tabii sıcaklık değerleri ortam sıcaklığına ve kasa konumuna bağlı olarak da oynuyor. Daha havadar bir yere koymak da çözüm olabilir.

Muhtemelen 77-78 civarında fan daha fazla devirleniyor, 79 görüp anında düşmesi bu şekilde.

Radeon Software üzerinden ya da MSI Afterburner kullanıp daha agresif bir fan eğrisi çizebilirsin, kart daha sesli çalışır ama sıcaklıklar biraz daha düşer.

Değerler normal. Biraz daha serin çalışsın diyorsan Radeon Software üzerinden fan hızını biraz arttırabilirsin. Tabii sıcaklık değerleri ortam sıcaklığına ve kasa konumuna bağlı olarak da oynuyor. Daha havadar bir yere koymak da çözüm olabilir.

Hocam o işlere girip yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum zaten sistemi uzun zamandır kullanıyorum 2 3 ay gibi bir süre de oldu.
MSI Afterburner OSD bilgi ekranı gösterme vs gibi ayarları biliyor musun?
GPU için bütün değerleri açıktan sonra SS atabilir misin? İlk bunu teğet ettirelim.

Maalesef hocam çok uzağım.

Korkulacak bir şey yok, sadece fan hızını arttıracaksınız. Fan sesinden rahatsız olursanız yine o noktalardan aşağı çekin. Veya "default" ayarlara geri döndürebilirsiniz "otomatik"'i işaretleyerek.
resim_2020-11-17_005344.png

Çözüm
Eki Görüntüle 740316

Tamamdır hocam uyguluyorum teşekkürler yardımınız için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı