RX 570 Sıcaklık Değerleri

sorunsalımben

Centipat
Yeni bilgisayar aldım Sapphire RX570 Pulse ITX ekran kartı ve R3 2300x işlemci.
Oyunlarda performans gerçekten iyi, Ctrl+Shift+O tuşu ile sağ üstte sıcaklık değerlerini görebiliyorum (CPU dışında). Sizce bu doğru değerler midir? Yani elbet doğrudur ama GPU 79 derecenin üstüne asla çıkmadı bana yanıltma gibi geliyor.

Fotoğraftaki değerler bilgisayar boştayken (Discord, Steam ve Chrome açık sadece) sizce normal mi?

Oyunda bu değerler
  • GPU KUL: %92 - %100 arası oynuyor
  • CPU KUL: %60 falan
  • GPU TEMP: 79 dereceyi geçmedi 75-79 arası gidiyor
  • GPU FAN: 2250rpm falan çıkıyor galiba en fazla çok dikkat etmedim
olarak değişiyor, normal mi? Fazla korkutuyor millet bozukluk var diye internetten topladım, sorun çıksın istemiyorum.

(Manisa'dayım, havalar 36 derece.)

Çözüm
Bu kartın yanma olayı vs. çok nesil önceden çözüldü. Belli bir dereceye geldikten sonra kart zaten kendini yavaşlatıyor asla o limiti geçmiyor merak etmeyin. Ömrü biraz kısalabilir ama yinede iyi bakımda çok uzun süre gider.
Aynı karttan bende de var. Bende de 79-80 de sabit kalıyor ama o sıcaklığa da çok hızlı çıkıyor mantığını anlamadım. Sorun olacağını sanmam 6 aydır falan kullanıyorum.

Ekran kartınız zaten tek fanlı bir model. Sıcaklıklar gayet normal. Yinede mevcut sıcaklık değerlerinden memnun değilseniz ekran kartınızın voltajını düşürebilirsiniz.

Sıcaklıklar normal değil. Fakat o kart için normal. Fabrikadan çıkışı resmen OC'lu bir kart RX 570. Sıcaklıkları yüksek olacak çünkü haddinden fazla güç tüketiyor biraz daha performans verebilmek için. Doğuştan hatalı bir kart bu. Gir bak foruma her gün bir sorun paylaşılıyor. Hem ucuz olacak. Hem performanslı olacak. Hem uzun ömürlü olacak. Olmuyor işte o iş güzel kardeşim. Ya performanslı ve uzun ömürlü olur ama pahalı olur. Ucuz ve uzun ömürlü olur performansı biraz düşük olur. Performanslı ve ucuz olur ömrü kısa olur. Ama üçü bir arada olmaz. Anlatamadık bunu millete gittiler hilkat garibesi gibi kartı aldılar. Ha şöyle söyleyeyim bende GTX1050 ti var. 2 sene önce aldım bu kartı termal macununu bir kere bile değiştirmedim henüz. Boşta 28 derecede çalışıyor. Battlefield V oynuyorum 52 dereceyi geçmiyor. Ha aradaki 5-10 FPS farkı mı var. Bir iki ayarı ultradan yükseğe çekiyorum dengeleniyor. Ama kafam rahat. Kartımda öyle.

Aynı karttan bende de var. Bende de 79-80 de sabit kalıyor ama o sıcaklığa da çok hızlı çıkıyor mantığını anlamadım. Sorun olacağını sanmam 6 aydır falan kullanıyorum.
Performans eksikliği yaşadın mı 6 ay içinde?

Ekran kartınız zaten tek fanlı bir model. Sıcaklıklar gayet normal. Yinede mevcut sıcaklık değerlerinden memnun değilseniz ekran kartınızın voltajını düşürebilirsiniz.
Memnunum aslında ultrada da 79 derece sadece korkuyorum ömründen gider mi yada yanar mı diye, kış gelince 20 derece düşer diye umut ediyorum manisanın kışı buz yazı ateş gibi.

2 Yıl sonra falan değiştirmeyi planlıyorum zaten, bütçem fazla elverişli değildi bunu almak zorunda kaldım gtx1660 a yükseltmeyi düşünüyorum, 2 yıl içinde çıkıcak ekran kartlarına da bakarım. (1 yıl sonra borçlar biteceği için rahatlıyorum da)

Bu kartın yanma olayı vs. çok nesil önceden çözüldü. Belli bir dereceye geldikten sonra kart zaten kendini yavaşlatıyor asla o limiti geçmiyor merak etmeyin. Ömrü biraz kısalabilir ama yinede iyi bakımda çok uzun süre gider.

Çözüm
rx570 iki gün önce testini yaptım 62dereceyi geçmedi 63 olmadı bile ama sattıgım kişi bana 77dereceyi gördügünü söyledi bu kartlar bildigim kadarıyla 74 dereceden sonra otomatikmen kendini kapatıyor?

Ben de RX 570 kullaniyorum ama oyunda kare hizini kitlemezsem en yuksek kare hizinda direkt olarak kendini 79 dereceye atiyor. Eminim ki bu AMD'nin yeni uygulamasindaki yazilimsal bir sorundur cunku onceden boyle bir sey yoktu.
Hatta ayni modeli kullaniyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…