RX 570 sistem aniden görüntü gidiyor ve çalışmaya devam ediyor

Ömer Aslan

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 5 5500 //////Msi Rx 6600 (8gb Mesh ) //////Msi a320m bazooka (oc) //////Gskill 2x8 gb 3000mhz //////Adata 480 gb ssd//////Seagate 1 TB Hard disk ///// Windows 11 Pro
Bir anda bu şekil kapanıyor. Kart iki defa servise gitti. En son kasa ve PC servise gitti testleri yapıldı denildi. Testleri olduysa sorun çıksa anlamazlarlar mıydı? Tekrar servise yollamanın mantığı var mı? İlk sorun pikselleşme ve buydu. İlkinde sorunu çözemediler. Ben de kasayla birlikte kartıda yolladım. Sorunu çözdüler. İki aydır çok iyi çalışıyordu PC. Geçen Windows güncellemesi yaptı sonra yine arada bunu yapmaya başladı. Her zaman yapmıyor. Arada yapıyor nedenini anlamadım. Ekran kartı yazılımından mı? Windows yazılımından mı? Çünkü hep güncelliyorum yazılım geldikçe. Ve şu an Windows 21H1 güncellemesi var onu yüklesem düzelir mi? Daha kötü olur diye yükleniyorum. Sistem geçen sene Haziran'da alındı. Sistem DA V3.5 bu sistemi alıp bu sorunu yaşayan var mı? Bu arada Windows 21H1 güncellemesi yaptıktan hemen sonra yine bu şekil kapandı. Reset atınca düzeliyor.
Sistem
Ryzen 5 2600
MSI Radeon RX 570 Armor 4G OC 4 GB GDDR5 256Bit Ekran Kartı
G.Skill 3000MHz CL16 DDR4 Single RAM 8 GB
Adata 480GB SU630 SATA 3.0 2.5" SSD (520 MB Okuma / 450 MB Yazma)
Power Boost VK-G3403S 650W 80+ Tempered Glass Mesh Panel USB 3.0 Mid Tower Kasa
MSI A320M Bazooka 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 HDMI DVI VGA mATX Anakart
Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 hard disk

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir anda bu şekil kapanıyor. Kart iki defa servise gitti. En son kasa ve PC servise gitti testleri yapıldı denildi. Testleri olduysa sorun çıksa anlamazlarlar mıydı? Tekrar servise yollamanın mantığı var mı? İlk sorun pikselleşme ve buydu. İlkinde sorunu çözemediler. Ben de kasayla birlikte kartıda yolladım. Sorunu çözdüler. İki aydır çok iyi çalışıyordu PC. Geçen Windows güncellemesi yaptı sonra yine arada bunu yapmaya başladı. Her zaman yapmıyor. Arada yapıyor nedenini anlamadım. Ekran kartı yazılımından mı? Windows yazılımından mı? Çünkü hep güncelliyorum yazılım geldikçe. Ve şu an Windows 21H1 güncellemesi var onu yüklesem düzelir mi? Daha kötü olur diye yükleniyorum. Sistem geçen sene Haziran'da alındı. Sistem DA V3.5 bu sistemi alıp bu sorunu yaşayan var mı? Bu arada Windows 21H1 güncellemesi yaptıktan hemen sonra yine bu şekil kapandı. Reset atınca düzeliyor.
Sistem
Ryzen 5 2600

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bilgisayara hiç format attınız mı?

Sistem
Ryzen 5 2600

Ekran kartının güncellemesi yapıldımı ve yapılı ise böyleyse ddu ile kaldır ve yeniden kaldır düzelmezse kartı tekrar yolla.

Bilgisayara hiç format attınız mı?
Evet servisten gelince attım. Windows ve ekran kartı en güncel versiyon. Bir aydır yapmıyordu nerdeyse yine yapmaya başladı. Ve ayrıca eski aoc monitörüm vardı ondada yapıyordu. Şu an monitörüm gamepower ondada yapıyor. Tekrar servise göndermek istemiyorum. Lütfen yazılımsal sorun olsun. Sonuçta kasada gitti servise test yapıldı denildi.
Ekran kartının güncellemesi yapıldımı ve yapılı ise böyleyse ddu ile kaldır ve yeniden kaldır düzelmezse kartı tekrar yolla.
Evet ekran kartı güncel. Ddu ile kaldırma amd nin programından mı bahsediyorsunuz? O ise zaten hepsini kaldırıp yükledim ekran kartını.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı