RX 570 Sistem Donma ve Gri Ekran Sorunu

Ata Gülmez

Hectopat
Arkadaşlar bir problemim var. Problem nerede veya ne çözemedim? 2 ay önce bilgisayar topladım, ilk başlarda bir sıkıntı yoktu ancak 1 ay sonra ara sıra (şimdiye kadar) 5-6 kere oyundayken, 1 kere de ana ekranda Netflix açıkken (sadece dizinin bölümü insin diye açıkken) oldu. Örneğin R6 oynuyorum bir anda gri ekran geliyor ve bilgisayar hiçbir şeye yanıt vermiyor ancak kasadaki her şey (ışıklar, fanlar vb.) çalışmaya devam ediyor. Bilgisayarı tuşuna basılı tutup aç kapa yapmadan da düzelmiyor.

Bilgisayar bileşenleri:
  • AMD Ryzen 5 1500X
  • MSI RX570
  • Asus TUF serisi bir anakart
  • 8 GB RAM
  • 600W Bronze Power Supply
*Herhangi bir ısınma donma sorunu olmuyor. AIDA 64 gibi testlerde yaptım sıkıntısız çalışıyor.
*Hangi uygulama idi hatırlamıyorum ama bir GPU testinde de bu gri ekran oldu, daha sonra MSI Afterburner ile ekran kartı fanını hızlandırdım tekrar yaptım ama sıkıntı çıkmadı ama bugün ilk defa masaüstünde oldu ve size yazmaya karar verdim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Az önce bunu yazdım ve şuan farklı bir sorun oldu ekranda mazaik gibi renkli kareler oldu ve pc tekrar dondu.

Son düzenleme:
Aramıza hoşgeldin. Nerede şu AMD firmasını savunan arkadaşlar? Dostum sorunun ne yaparsan yap düzelmeyecek. RX570 serisi çok sorunlu bir kart. Bizimde konularımız var hiç bir şekilde çare bulamadık.

Aramıza hoşgeldin. Nerede şu AMD firmasını savunan arkadaşlar? Dostum sorunun ne yaparsan yap düzelmeyecek. RX570 serisi çok sorunlu bir kart. Bizimde konularımız var hiç bir şekilde çare bulamadık.
Ne oldu yani şimdi? Elimde mi kaldı? Çünkü alalı 2 ay oldu iade edemem. Ama faturalar ve kutuların hepsini sakladım mediamarkt'a götürsem nasıl olur. Yani ne tür bir süreç olur?

Ne oldu yani şimdi? Elimde mi kaldı? Çünkü alalı 2 ay oldu iade edemem. Ama faturalar ve kutuların hepsini sakladım mediamarkt'a götürsem nasıl olur. Yani ne tür bir süreç olur?
Benimde alalı 2 ay oldu. Kutuladım garantiye göndereceğim ama onlar kesin bir şeyi yok diye geri gönderecekler :D

Eğer bir çözüm bulursan buraya yazar mısın? Yazdıkların için çok saol. İnşallah bir çözüm bulunur bu meseleye.🖒
Garantiye göndereceğim. Bana 20 gün kartın yok dediler bende gittim bugün kendime 20 gün idarelik bir kart aldım. 20 gün sonra buralarda olursan bilgi veririm :)

Eger cozum bulamazsaniz hakem heyetine basvuru yapin. Ilk 6 ay icerisinde bozulan cihaz alindigi tarihten beri bozuk sayilir. Bunu kanitlamak saticiya duser. Para iadesi veya degisim talep edebilirsiniz. Ama biraz bekletir bu olay sizi.
Yeni kart alacak bütçem var. Paranın geri geleceğini bilsem yeni bir kart alabilirim :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı