RX 570 Sistem Donma ve Gri Ekran Sorunu

Ata Gülmez

Hectopat
Arkadaşlar bir problemim var. Problem nerede veya ne çözemedim? 2 ay önce bilgisayar topladım, ilk başlarda bir sıkıntı yoktu ancak 1 ay sonra ara sıra (şimdiye kadar) 5-6 kere oyundayken, 1 kere de ana ekranda Netflix açıkken (sadece dizinin bölümü insin diye açıkken) oldu. Örneğin R6 oynuyorum bir anda gri ekran geliyor ve bilgisayar hiçbir şeye yanıt vermiyor ancak kasadaki her şey (ışıklar, fanlar vb.) çalışmaya devam ediyor. Bilgisayarı tuşuna basılı tutup aç kapa yapmadan da düzelmiyor.

Bilgisayar bileşenleri:
  • AMD Ryzen 5 1500X
  • MSI RX570
  • Asus TUF serisi bir anakart
  • 8 GB RAM
  • 600W Bronze Power Supply
*Herhangi bir ısınma donma sorunu olmuyor. AIDA 64 gibi testlerde yaptım sıkıntısız çalışıyor.
*Hangi uygulama idi hatırlamıyorum ama bir GPU testinde de bu gri ekran oldu, daha sonra MSI Afterburner ile ekran kartı fanını hızlandırdım tekrar yaptım ama sıkıntı çıkmadı ama bugün ilk defa masaüstünde oldu ve size yazmaya karar verdim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Az önce bunu yazdım ve şuan farklı bir sorun oldu ekranda mazaik gibi renkli kareler oldu ve pc tekrar dondu.

Son düzenleme:
Yeni kart alacak bütçem var. Paranın geri geleceğini bilsem yeni bir kart alabilirim :)
Rahatlıkla alabilirsin, ama aldığın firma hakem heyeti kararında sen kazanırsan karar tarihi itibari ile 15 günlük itiraz hakları var. O sürede itiraz ederlerse uğraşabilirsin. Ben uğraşırım dersen rahatlıkla alabilirsin.

Garantiye göndereceğim. Bana 20 gün kartın yok dediler bende gittim bugün kendime 20 gün idarelik bir kart aldım. 20 gün sonra buralarda olursan bilgi veririm :)

Ben bilgisayarı alıp mediamarkta götürdüm. Parçarada bir arıza olmadığını söylediler. Ekran kartının yazılımından yada kullandığınız fişten olmuş olabilir dediler. Bende kaliteli bir uzatma alıp taktım ve radeon yazılımını silip temiz kurulum yaptım( temiz kurulum yapan programlar var biraz internetten araştırıp buldum) birdaha ekran çökmesi kırılması vs. Problemler olmadı.

Ben bilgisayarı alıp mediamarkta götürdüm. Parçarada bir arıza olmadığını söylediler. Ekran kartının yazılımından yada kullandığınız fişten olmuş olabilir dediler. Bende kaliteli bir uzatma alıp taktım ve radeon yazılımını silip temiz kurulum yaptım( temiz kurulum yapan programlar var biraz internetten araştırıp buldum) birdaha ekran çökmesi kırılması vs. Problemler olmadı.
Benim ekran kartı garantide şuan.

Arkadaşlar aynı sorun bende de var MSİ RX 570 Armor 4 GB. Bazen oyun oynarken bazende masaüstündeyken gri ekran geliyor (1-2 kerede siyah gelmişti heralde) dıııt diye ses çıkıyor bu sesi hoparlorden artırabiliyorum :) kısarsam kısılıyor açarsam açılıyor. Fanlar filan çalşıyor kalvye maouse ışıkları yanıyor ama uyarı vs hiçbir şey yok gri ekran sadece. Daha 10 günlük pc insanın canını sıkıyor. Stres testi yaptım 15 dk boyunca bir şey çıkmadı acaba ekran kartından mıdır gerçekten yoksa başka bir şey olabilir mi bunun bir çözümünü bulan var mı ?

Arkadaşlar aynı sorun bende de var MSI RX 570 Armor 4 GB. Bazen oyun oynarken bazen de masaüstündeyken gri ekran geliyor (1-2 kerede siyah gelmişti herhalde) dıııt diye ses çıkıyor bu sesi hoparlorden artırabiliyorum :) kısarsam kısılıyor açarsam açılıyor. Fanlar falan çalşıyor kalvye maouse ışıkları yanıyor ama uyarı vs hiçbir şey yok gri ekran sadece. Daha 10 günlük PC insanın canını sıkıyor. Stres testi yaptım 15 dk boyunca bir şey çıkmadı acaba ekran kartından mıdır gerçekten yoksa başka bir şey olabilir mi bunun bir çözümünü bulan var mı?

Ben MediaMarkt'tan almıştım oraya götürdüm adam kontrol ederken kapanmadı ama evdeyken kapanıyordu. Bende tekrar götürdüm ve ekran kartının garantiye gönderilmesini istedim. Garanti süreci kesinlikle berbattı yaklaşık 1 ay sürdü ama para iadesi yapıyorlar hatta bana daha pahalı olan 1050 Ti verdiler. Yani bu MSI RX 570 Armor serisi genel olarak sorunlu bir seri, çok sık problem çıkartıyor. Sana tavsiyem nereden aldıysan en yakın zamanda garanti talebinde bulun.

Ben MediaMarkt'tan almıştım oraya götürdüm adam kontrol ederken kapanmadı ama evdeyken kapanıyordu. Bende tekrar götürdüm ve ekran kartının garantiye gönderilmesini istedim. Garanti süreci kesinlikle berbattı yaklaşık 1 ay sürdü ama para iadesi yapıyorlar hatta bana daha pahalı olan 1050 Ti verdiler. Yani bu MSI RX 570 Armor serisi genel olarak sorunlu bir seri, çok sık problem çıkartıyor. Sana tavsiyem nereden aldıysan en yakın zamanda garanti talebinde bulun.
Hocam gitcek garantiye bi stres testi yapcaklar sıkıntı yok dicekler 1 ay da bilgisayarsız kalmak istemiyorum sıkıntı mesele gerçekten. Eğer gerçekten ekran kartı olduğunu bilsem neysede ondan da emin olamıyorum

Hocam gitcek garantiye bi stres testi yapcaklar sıkıntı yok dicekler 1 ay da bilgisayarsız kalmak istemiyorum sıkıntı mesele gerçekten. Eğer gerçekten ekran kartı olduğunu bilsem neysede ondan da emin olamıyorum
Ekran kartından başka bir şey olma ihtimali çok çok düşük. Belki PSU da olabilir ancak gerçekten imkansızı yakın. Ancak çok rahat bir şekilde söyleyebilirim ki ekran kartın bozuksa kesinlikle değiştirirler. O ekran kartı testleri senin düşündüğün gibi bir bilgisayara bağlayıp stres testi yapmayla olmuyor, onların farklı donanımları var ve Türkiye'de Allaha şükür müşteri hakları gayet iyi korunuyor. İçini rahat tut ve garantiye gönder. Eğer maddi durumun varsa geçici bir ekran kartı al(gt 710 gibi ucuz bir şey) eğer işlemcinde bir grafik birimi varsa anakarta takıpta kullanabilirsiz geçici olarak

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı