RX 570 sistem format sonrası düşük FPS veriyor

Yagiz3461

Hectopat
Katılım
3 Nisan 2020
Mesajlar
391
Çözümler
1
Arkadaşlar bilgisayarıma oyunlarda çok drop giriyordu ve format attıktan sonra düzeldi. Ancak bu sefer de düşük FPS alıyorum. Formattan önce GTA V oyununda 60-70 FPS alırken şu an en düşük ayarlarda 45 FPS alıyorum. En yükseğe çıkarınca bile ayarları, 45 FPS almaya devam ediyorum. Sebebi nedir? Sıcaklık değerleri normal 60-65 derece.

RX 570 4 GB.
8 GB RAM.
i7-4770
 
Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile sürücünü kaldır ve en güncel sürücüyü kurmayı dene.

 
GTA 5'de CPU kullanımı ciddi anlamda artıyor ve darboğaz oluyor. Böyle durumda ayarları düşürmek FPS'in düşmesine sebep olabilir. Afterburner OSD ile CPU ve GPU kullanımına bakar mısınız oyunda iken?

EDIT:
Eğer ki CPU kullanımı fazla olursa (Genellikle bu oyun için %85-%99 arası) darboğaz oluyor demektir ve oyundaki FPS değerini işlemci kısıtlıyordur.
Darboğazı azaltmak için:

İşlemciyi overclock etmek, işlemci yükseltmek:

4. nesilin en güçlü modellerinden birini kullanıyorsunuz. K serisi olmadığı için O.C. desteklemiyor. Size tavsiyem yeni nesil bir işlemcili Anakart+İşlemci+RAM almanız. Eğer ki bu yöntem size mantıklı geliyorsa. Arka planda çalışan CPU'yu tüketen uygulamaları kapatabilirsiniz görev yöneticisinden. ;)

Monitör çözünürlüğünü arttırmak:
RX570 için 1080p öneririm. Eğer 1080p altı bir monitörünüz var ise (900p, 768p gibi) en yakın zamanda değişmenizi tavsiye ederim. Sanal olarak monitör çözünürlük arttırma yöntemleri var fakat monitörün destekliyor olması gerek.

Ekran kartının gücünü düşürme:
Bu yöntemi ben tavsiye etmem. FPS artışı sağlarsınız diyemem fakat darboğazı doğal olarak azaltacaktır. Underclock yaparak gücünü düşürebilirsiniz.

Oyun içi grafik ayarlarını yükseltmek ve özellikle bu tarz oyunlar için maks. 60FPS'ye sabitlemek:
Ayarları yükselterek kare hızını düşürebilirsiniz. Shader, texture, anti aliasing gibi ayarlar örnek verilebilir. V-Sync ile de 60 kare hızına sabitleyebilirsiniz.

Yeni format atmışsınız. Bütün sürücülerin güncel olduğundan emin olun.
Darboğaz harici RAM kullanımı da sınırda olabilir. OSD'den genel olarak kontrol ediniz.
 
Son düzenleme:
İşlemcinin macununu değiştirerek. En son ne zaman macun sürdün?

Malum pandemi sebebiyle ailem dışarı götürmek istemiyorda bilgisayarı. Oyundan veya herhangi bir yerden kendim düşürebilir miyim dereceyi?
Kral ne yaptın. Elinde termal macun var mı? Yok ise bunu alabilirsin.

Bir süreliğine kullanmak için ( Bilgisayarcıya götürene kadar macun için) kendim birşey yapabilir miyim?
 
CPU 98 derecedeymiş şimdi gördüm. Çok fazla. Nasıl düşürebilirim?
Yazıyı yazıyordum göremedim yazdıklarınızı. Evet işlemcinin sıcaklığı bayağı yükselmiş ve peşinden performans düşüşü meydana gelmiş.
-Stock soğutucuyu temizleyin.
-Kasa içi tozları temizleyin fanların doğru şekilde sirkülasyon yarattığına dikkat edin.
-Kaliteli bir termal macun kullanın.
Ayrıca darboğazdan dolayı CPU kullanımı da artınca işlemci ısınıyordur. Siz işlemciyi soğuk tutarak da bir nebze gücünü arttırabilirsiniz darboğazın.

Eğer ki yine de sıcak çalışıyorsa harici güçlü bir soğutma alabilirsiniz.

Ön fanlar içeri (arkaya), arka (egzoz fan) dışarı (arkaya), varsa üst fanlar dışarı (yukarıya), yan kapakta da varsa onu genelde içe veriyorlar.

Tabi kasanın etrafı açık olmalı hava giriş ve çıkışları engellenmemeli.
 

Geri
Yukarı