RX 570 sistem GTA V oynarken görüntü kesiyor

lastchance

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,
Yaklaşık birkaç gün önce Sapphire Nitro+ RX 570, Intel Core i5 4690 şeklinde bileşenlere sahip ikinci el bir bilgisayar satın aldım. Satıcı ile görüştüğümde ekran kartının pek fazla yorulmadığını, -her ne kadar inandırıcı gelmese de- mining kartı olmadığını vesaire söyledi. Oraya gidip ekran kartını FurMark testine soktum, 1080p ve yanlış hatırlamıyorsam eğer 8X MSAA ayarlarında sıcaklık değerleri gayet normaldi ve bir problem yaşamadım. Onun haricinde satıcıya CS:GO yükletmiştim denemek için ve oynadığımda da bir problem yaşamadım. Monitörüm VGA çıkışlı, oldukça eski bir monitör dolayısıyla HDMI to VGA girişi almak zorunda kaldım ki mevcut ekonomide kıytırık bir markanın dönüştürücüsüne 200 TL para aldı, sanırım güzel kazıklandık.

Her neyse, eve gelip Valorant yükledim ve buraya kadar her şey normal, sabaha kadar Valorant da oynasam herhangi problem yaşamıyoruz. Bir de klasiktir, GTA V yükleyeyim dedim ve sıfırdan oyuna başladım. 10 dakika kadar oynuyorum, tık görüntü gidiyor ve ekran kartı bağlantıyı kesiyor; bu esnada da kasa çalışmaya devam ediyor. AMD'nin klasik WattMan hatalarından sandım lakin sanırım sorun o da değil. Ekran kartının sıcaklık değerlerine baktığımda GTA V'i Full ayarlarda oynuyorken ekran kartı fanı neredeyse hiç çalışmıyor ve -sözde- 62 derecelere ulaşıyor. Bu sıcaklık değerlerinde de ekran kartı bağlantı kesiyor.

Fan çalışmıyorken en yüksek grafik ayarlarında -ki 4X MSAA da açtım- 62 derece bana pek inandırıcı gelmedi işin açığı. Afterburner üzerinden fan hızını oyuna girerken %44'e çekiyorum ve yaklaşık 2.000 RPM ile çalışıyor fanlar, durum böyleyken birkaç saattir bu kapanma sorununu yaşamadım. Sizce ekran kartımın sıcaklık değerleri neden bu kadar düşük çıkıyor ve fanları en azından hatrı sayılır sistem isteyen oyunlarda %44 dolaylarında kullanmamın bir zararı olur mu?

(( 200 TL verdiğim HDMI to VGA dönüştürücüsünün bozuk çıktığını düşünerek 120 TL'ye bir dönüştürücü daha sipariş ettim ve sanırım bu dönüştürücü de boşa gidecek. Sizce dönüştürücü siparişini iptal etmeli miyim? ))

Son düzenleyen: Moderatör:
Afterburner üzerinden fan profili ayarladım, sıcaklık %50, %55 civarlarına ulaşınca fanlar %45 dolaylarında dönmeye başladı ve aldığım Wattman hataları neredeyse yok denecek kadar azaldı. RDR2 gibi bir oyunda dahi ekran kartı sıcaklığım 55 derecenin yukarısına çıkmıyor. Bu ayarladığım fan profili uzun vadede ekran kartıma zarar verir mi?

Bende dün MSI Armor RX 570 4 GB OC aldım 1300 TL'ye, sanırım sen fanları hızlı çalıştırmanın zararından bahsediyorsun, gidip %80'de 10 saat çalıştırmazsan sıkıntı olmaz diye biliyorum, ha en fazla fanlar çok yıpranır(%40 fan devrinde asla yıpranmaz %70'ten sonra falan yıpranır)ve ömrü bir tık kısalır, bu arada senin ekran kartı niye böyle çok soğuk? Benimki 70 dereceyi görüyor, hangi kasayı kullanıyorsun?
Not: Adam seni epey kazıklamış, kaliteli dönüştürüyü ben 173 TL'ye aldım sıfır.

Selam ahbap, daha önce 750TI ekran kartım vardı ve kartta da VGA girişi vardı. HDMI to VGA konusunda pek bir bilgim olmadığı için ve hepsinin de aynı olduğunu sandığım için kazıklanmış bulundum. Yeni ekran kartın hayırlı olsun, kasam Revenge marka ve pek de bir esprisi olmayan kasa. Ekran kartımın ısı değerinin düşük olmasının kasayla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum, kasayı kullandığım ortam pek sıcak bir ortam değil fakat bu denli etki edeceğini sanmıyorum açıkçası. Ekran kartımın sıcaklık değerlerinin yanlış gözükmesi mümkün mü bilmiyorum ama bu değerler bana pek inandırıcı gelmiyor. Hem Afterburner üzerinde, hem de AMD'nin kendi programı üzerinde ekran kartının sıcaklık değerleri kolay kolay 55 derecenin üzerine çıkmıyor. Ekran kartımın fanlarını otomatikte kullandığımda -ki 55 dereceyi geçmeden bu modda fanlar doğru düzgün çalışmıyor bile- ekran kartının kendini korumaya alması sanırım sıcaklık değerlerinin yanlış gösterdiğinin bir kanıtı. Şu an için bir problemim yok gibi görünüyor, fan hızı hakkında verdiğin değerli bilgiler için teşekkür ederim; içimi bayağı rahatlattın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…