RX 570 Sistem Oyun Esnasında Görüntünün Gitmesi

LittlePmp

Hectopat
Yeni PC topladım. Ekran kartı RX570, işlemci R5 1300X, anakart Asus B450-M K.
BIOS ayarlarını ve gerekli güncelleştirmeleri sorunsuz yaptım fakat birkaç saat sonra oyundan çıkarken görüntü gitti fakat PC hala çalışıyordu. PC'ye restart attıktan sonra açılırken gürültülü bir fan sesi geldi. Sonra başka bir oyuna girdim bu sefer oyun esnasında menü değiştirirken yine aynı olay oldu, yine restart attım ve yine o gürültülü ses çıktı. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende de RX570 ITX var ve ben de aynı sorunu yaşıyorum. Yeni güç kaynağı aldım sorun değişmedi. O yüzden PSU'dan olacağını sanmıyorum. Sıcaklık değerlerimiz de yakın. Sıcaklığı da eleyin. Yarın sistemi açınca ayar deneyeceğim eğer çalışırsa via verip sizi de bilgilendiririm.

Sorunun kaynağı kesin bir şekilde PSU mu, çünkü ona göre yarın çıkıp hemen yeni bir tane alacağım.
Hocam kesin bir şey diyemem fakat dediğiniz sorunu ben 1 hafta yaşadım. Her şey normaldi oyunu oynatıyor kasa aktif falan birden görüntü gidiyor. PSU patladı patlayınca ben de daha iyisini aldım sorun düzeldi hatta performansta arttı diyebilirim.

Ekran kartını anakarta takarken tam oturttuğunuza emin misiniz? Bazen kenara yakın olan tarafı tam olarak giremeyebiliyor. Çıkarıp tekrar takmayı ya da varsa başka bir pci-ekspress slotuna takmayı deneyin. Ayrıca RAM'i de çıkarıp diğer slota takmayı deneyin. Ekran kartına OC yapmayı denediniz mi? Güvenilir programlarla da olsa ekran kartınıza OC yapmanız sistemin donmasına sebep olabilir.

Ekran kartı fabrikadan OC çıkışlı zaten ve toplanmış olarak geldi ben sadece BIOS ayarları ve güncellemeleri falan yaptım.

PSU patladı derken artık sistemi çalıştırmamaya mı başladı yoksa sadece bu sorunu devam mı ettirdi?

Bence sorun anakartta, fakat ne tarz bir sorun olduğunu çözemiyorum. BIOS'unuzu fabrika ayarlarına getirmeyi deneyin isterseniz bir de. Olmazsa bir de fişi çekip güç düğmesine 5-6 defa uzun uzun basıp çekmeyi deneyin. Yine olmazsa anakartı servise göndermenizi tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı