RX 570 sistem toplama

Bütçe
4500

JustGlurp

Decapat
2019-12-05.png

Bu yaz bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum ve kendime böyle bir bilgisayar topladım. Eksikleri varsa söyler misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle işlemciyi Ryzen 5 2600 yapabilirsiniz. RX570'e Ryzen 5 2600 gayet yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Yaklaşık olarak 400 lira kurtarıyoruz orada. Şu anki 4GB'lik RAM'i de silersek 530 lira. O 530 liranın 250'sine 8GB 3000MHz ram alabiliriz. Ben artık HDD kullanmak istemiyorum. Size de uyarsa HDD+SSD parası ve biraz önceki tasarruftan kalan yaklaşık 250 lirayı birleştirip 500GB Samsung Evo SSD alabilirsiniz(ya da daha farklı marka/model). Size kalmış :D Daha sonradan farkettim 750W PSU fazla olmuş sanki. Corsair Spec Delta kasa alıp uygun bir de PSU bulabilirsiniz 550W ya 600W olan. Eğer sistemi yakın zamanda upgrade edecekseniz bilemeyeceğim.

Öncelikle işlemciyi Ryzen 5 2600 yapabilirsiniz. RX570'e Ryzen 5 2600 gayet yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Yaklaşık olarak 400 lira kurtarıyoruz orada. Şu anki 4GB'lik RAM'i de silersek 530 lira. O 530 liranın 250'sine 8GB 3000MHz ram alabiliriz. Ben artık HDD kullanmak istemiyorum. Size de uyarsa HDD+SSD parası ve biraz önceki tasarruftan kalan yaklaşık 250 lirayı birleştirip 500GB Samsung Evo SSD alabilirsiniz(ya da daha farklı marka/model). Size kalmış :D Daha sonradan farkettim 750W PSU fazla olmuş sanki. Corsair Spec Delta kasa alıp uygun bir de PSU bulabilirsiniz 550W ya 600W olan. Eğer sistemi yakın zamanda upgrade edecekseniz bilemeyeceğim.
Çok teşekkürler gözden geçireceğim.

750W PSU fazla, 4GB RAM çok düşük, ekran kartı düşük (işlemciye göre), SSD kapsitesi düşük. PSU sisteme göre belirlenir ama en az 8GB tercihen 16GB RAM olmalı, SSD bence en az 256GB olmalı ama bütçe düşükse sadece HDD iş görür. Bir de yaza daha çok var yeni ürünler gelsin bir fiyatlar değişir, senin listen de değişir.

Sadece parçaları göstermek için mi tek sitede toplamaya çalıştın bilmiyorum ama parça parça toplayacaksan farklı sitelerden toplamanı öneririm özellikle akakçe.com adlı siteden istediğin parçayı yazıp en düşük fiyatlı siteye bakabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı