RX 570 sistem yüksek FPS'te kasıyor

İşletim sistemi
Windows 10

Jeswia

Kilopat
Daha fazla  
Ekran kartım RX570 4 GB, işlemcim R3 2300X, 3000 MHz 8 GB DDR4 RAM var. Valorant'ta ortalama 100-150-200 arası bir FPS değeri alıyorum. Monitörüm 75 Hz olduğu için hep V-Sync açıp oynardım ama input lag yapıyordu. Son zamanlarda da oyun delayının V-Sync kapalıyken 3-5 ms arası olduğunu, V-Sync açıkken 13Ms'e sabitlendiğini gördüm. V-Sync'yi kapatıp oynadığımda ise oyun akıcılığını yitiriyor. FPS 100'den inmiyor ama akıcılık yok oluyor, rahatsız ediyor. V-Sync açıkken de input lag yapıyor. FPS'i 75 Hz'e de sabitlersem yine 13ms oluyor. Çözüm var mıdır?

Ms değerinizi bu kadar kesin nasıl öğrendiniz söylerseniz sevinirim benim de ciddi bir şekilde merak ettiğim bir konu. Sorunuzun cevabına gelince V-Sync'i asla açmayın zaten kötü bir özellik. Varsa FreeSync veya G-SYNC önerilir daha kalitelilerdir ama bence onlar da kötü. Yapılabilecek en makul şey MSI Afterburner indirip altta hep çalışması. Hem sıcaklıkları ve kullanımları görerek olası bir sorunu önceden önlersiniz hem de içerisinde FPS limit mevcuttur. RivaTuner'den 75 olarak ayarlarsanız sorununuz kalıcı olarak tüm uygulamalarda çözülür monitörünüz ve ekran kartınız sorunsuz olarak uyumlu çalışır.

Son düzenleme:
1000/75=13.33 MS, 75 FPS alırken 13 MS olması doğal zaten. Seçeneklerin her üçünü de denemişsin. Ya bunlardan en az rahatsız edeni seçeceksin ya da daha yüksek tazeleme hızı olan bir monitöre geçeceksin.

1000/75=13.33 MS, 75 FPS alırken 13 MS olması doğal zaten. Seçeneklerin her üçünü de denemişsin. Ya bunlardan en az rahatsız edeni seçeceksin ya da daha yüksek tazeleme hızı olan bir monitöre geçeceksin.
144 HZ monitöre geçersem akıcılık tekrar sağlanır mı? 200 FPS alıp akıcı olmaması garip değil mi?

200 FPS varken de ekrana saniyede 75 adet kare yansıyor. 144 kare tazeleme hızı olan bir monitör alırsan aynı saniye içinde 200 karenin 144'ü ekrana gelebilecek. O tarafta FPS sabitleme yapsan bile 1000/144= 6.94 seviyesinde bir MS söz konusu olur. 240 HZ gibi bir monitörde 200 civarı FPS alındığı takdirde hepsi ekrana yansıyacağı için herhangi bir sabitleme ihtiyacı da duyulmaz. Ben 60'tan 144'e geçince olan akıcılık farkından epey etkilendim açıkçası. Buna rağmen 60 HZ monitörde oynayıp benden iyi performans gösteren arkadaşlarım da var. Fazla HZ iyi ama tek başına yeterli değil. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı