RX 570 sistemde dalgalı GPU kullanımı

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selamlar. 2 SS'te görüldüğü gibi ekran kartı kullanım oranı anlık düşüp yükseliyor ve bu neredeyse her oyunda oluyor. En basit örneği ise gördüğünüz Dishonored. Çıkalı neredeyse 10 sene olacakken bu tip bir kullanım oranı sorunu insanı hayal kırıklığına uğratıyor. İşin garip yanı Apex ve Quake Champions gibi bellek tüketen oyunlar haricinde droplar ile karşılaşmıyorum. Rainbow'u bu konuda örnek verebilirim. Daha 4 5 ay öncesinde bu tip bir durum olmuyordu. (Özellikle Apex Legends'ta) Bu durumu nasıl çözüme kavuşturabilirim? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sistem bileşenlerim:
- AMD Ryzen 5 2600X (4.02'e hız aşırtıldı)
- Gigabyte B450M S2H V2
- Apacer Panther 8 GB CL16 3000 Mhz
- XFX RX 570 4 GB RS XXX (21.6.1 WHQL kurulu)
- WD Green 240 GB
- PNY CS900 240 GB
- Corsair Carbide Spec-05 550W 80+

Ekran Görüntüsü (45).png
Ekran Görüntüsü (46).png

Son düzenleme:
GPU kullanım dalgalanması RX serilerinde genel bir bug, Afterburner yazılımı üzerinden Enable Unified GPU Monitoring kısmını aktif edip yeniden çalıştırın, muhtemelen düzelir.

Eki Görüntüle 1164775
Biraz önce benzer konular üzerinden araştırma yaptım ve karşıma yazdığınız yöntem çıktı. İlk denememde siyah ekran hatası alıp Restart attım ve 2.de R6'da gerçekten işe yaradığını gördüm. Fakat Dishonored'da kartın kullanım oranı yüksek grafik olmasına rağmen 50'lere kadar inip sabitlendi. Muhtemelen yazılım kaynaklı bir durumdur.

Fakat Dishonored'da kartın kullanım oranı yüksek grafik olmasına rağmen 50'lere kadar inip sabitlendi. Muhtemelen yazılım kaynaklı bir durumdur.
Bazı eski oyunlar çıktığı dönemdeki güçlü GPU'ları doğru düzgün verimlilikte kullanamıyor, oyun kaynaklı da olabilir belki ama hatırladığım kadarıyla 2.oyununun optimizasyonu iyiydi.

Bazı eski oyunlar çıktığı dönemdeki güçlü GPU'ları doğru düzgün verimlilikte kullanamıyor, oyun kaynaklı da olabilir belki ama hatırladığım kadarıyla 2.oyununun optimizasyonu iyiydi.
Bende bu şekilde düşünüyorum hocam. Yakın zamanda Apex'te bu yöntemi gözlemleyeceğim. İşe yaramazsa büyük ihtimal ram yetersizliği vardır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı