RX 570 sistemde ekran aniden kapanıyor

Guenesch

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar merhaba, öncelikle bilgisayarımda Sapphire RX 570 4 GB tek fanlı modeli ve Power Boost'un 500W'lık PSU'su bulunuyor. Sorun ise şu: Herhangi bir oyunda ama düşük sistem isteyen oyunlar buna dahil değil; oyunda biraz zaman geçirdikten sonra ekran ve fare birden gidiyor ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Bilgisayarı kapatıp baştan açmam gerekiyor. Bunun için çok uğraştım ve AMD Radeon ayarlarından güç tüketimini -50'ye çekerek bu sorunun büyük ölçüde önüne geçtim ama oyunlarda yüksek bir FPS düşüşü yaşıyorum. Size sorum şu, sizce sorun ekran kartında mıdır, yoksa PSU'da mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yalnız şunu da belirteyim Radeon programından yapılan ayarlar sıfırlanabiliyor. Bunun için Windows ayarlarından hızlı başlatmayı kapatıp, tekrardan Radeon programı üzerinden ayar yapıp deneyebilirsiniz. Birçok ayar yapıp yine çözüm olmadıysa ekran kartı için farklı bir sürücü yükleyip o sürücüde ayarlar yapmayı deneyebilirsiniz. Bu dediklerim yazılımsal anlamda çözüm önerileridir.

Evet dediğiniz gibi sorun güç kaynağından da kaynaklanıyor olabilir. Farklı bir güç kaynağı ile deneyin. Mümkünse daha kaliteli bir güç kaynağı ile denemenizi tavsiye ederim.

Dosya Ekleri

• hızlı başlatma.PNG
    43,5 KB · Görüntüleme: 59
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…