RX 570 sistemde ekran göz kırpıyor

lwias

Femtopat
Daha fazla  
Yaklaşık bir senedir olan bir durum. Tam olarak neden olduğunu halen anlayamadım. GPU mu yoksa monitör kaynaklı mı bilemiyorum.

Bir sıralar video düzenleme programı kullandığımda çok sık oluyordu. Sürekli olarak ekranın ufak bir kısmında yukarıdan aşağıya bir hat olarak bozulma oluyordu ama saniyelik.

GPU'dan olduğunu düşünsem de GPU'nun sıcaklık sorununu vs. çözdüğümde (o bozulmaların sık olduğu zamanlar fazla olmasa da sıcaklık sıkıntısı vardı) kesildi ama bir hafta falan olmadı ve GPU boştayken tekrar olmaya başladı bu anlık görüntü bozulmaları.

Acaba monitörün panelinde vs. mi bir problem var ya da yazılımsal bir problem mi? Bunu nasıl test edip anlayabilirim? Monitör LED testi yaptım herhangi bir anormallik yoktu, ekran kartının birçok driverini denedim yine değişim yok.

Ekran kartı RX570 4 GB.
Monitör Dell.
i5 6500 3.2 GHz.

Benim makinede de RX570 var. Ekran kırpma ve pembe kareler oluyordu, BIOS'ta RAM'lerin yüksek MHz'de çalışması için ayar yapmıştım ondan sonra olduğunu fark ettim. XMP kapatınca sorun çözüldü.

Ramleri test ettim. Stres testini de denedim ancak bir problem göremedim. Aynı şekilde ekran kartını da stres testine soktuğumda öyle birşey olmadı. CapCut'u kullandığımda bugün tekrar oldu ve AMD driveri sürekli olarak timeout vermeye başladı ancak sadece o ekran bozulması bir kere oldu. Ayrıca RDR2 gibi zorlayan oyunlarda dahi olmuyor bu ekran bozulması. Ne gibi durumlarda olduğunu neyden kaynaklandığını halen anlamış değilim. CapCut kullanımı sırasında oluyor genel olarak.

Şu an daha da garipleşiyor durum. Stres testinde vs. problem çıkarmayan AMD driveri, kayıt başlattığımda (video kaydı kendi arayüzü üzerinden) çökmeye başlıyor. Yeniden başlattım, daha öncesinde DDU ile geçmiş driverleri silip birçok driveri denedim ve en son tekrardan güncel olanı yükledim ve şu an böyle oluyor. Çökmez ise yüksek oranda fps düşürüyor. Sebebi nedir?

RAM'leri test ettim. Stres testini de denedim ancak bir problem göremedim. Aynı şekilde ekran kartını da stres testine soktuğumda öyle bir şey olmadı. CapCut'u kullandığımda bugün tekrar oldu ve AMD driveri sürekli olarak timeout vermeye başladı ancak sadece o ekran bozulması bir kere oldu. Ayrıca RDR2 gibi zorlayan oyunlarda dahi olmuyor bu ekran bozulması. Ne gibi durumlarda olduğunu neden kaynaklandığını halen anlamış değilim. CapCut kullanımı sırasında oluyor genel olarak.

Şu an daha da garipleşiyor durum. Stres testinde vs. problem çıkarmayan AMD driveri, kayıt başlattığımda (video kaydı kendi arayüzü üzerinden) çökmeye başlıyor. Yeniden başlattım, daha öncesinde DDU ile geçmiş sürücüleri silip birçok driveri denedim ve en son tekrardan güncel olanı yükledim ve şu an böyle oluyor. Çökmez ise yüksek oranda FPS düşürüyor. Sebebi nedir?

Sürücü kaynaklı gibime geldi. Monitörden olsa sürücünüz timeout vermez. Güvenli modda silerek önceki stabil sürüme dönmeyi tekrar deneyebilirsiniz. Daha sağlıklı olur güvenli modda.

Sürücü kaynaklı gibime geldi. Monitörden olsa sürücünüz timeout vermez. Güvenli modda silerek önceki stabil sürüme dönmeyi tekrar deneyebilirsiniz. Daha sağlıklı olur güvenli modda.
Sürücüden kaynaklandığını pek düşünmüyorum çünkü uzun zamandır olan bir problem olduğundan dolayı problem devam ederken bütün sürümleri denemiş oldum. Ek olarak konuyu başlatmadan önce DDU ile güvenli modda bütün kalıntıları ve kurulu olan sürücüyü silerek tek tek birkaç eski sürücüyü ve güncel sürücüyü aynı şekilde denedim ancak problem yine devam ediyor. FPS dropları ve CapCut kullanırken ekranda bozulma. Bu bozulmaya oyunlarda fazla denk gelmedim bu arada, pc boşta iken ve CapCut kullanıyor iken karşılaştığım bir problem genel olarak. RDR2, CS2 gibi oyunlarda ekranda bozulmadan ziyade drop giriyor çok sık olmadan.

Problem devam ediyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı