RX 570 sistemde görüntüde bozulma

emrhn1888

Femtopat
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1 ay önce ikinci el sistem satın aldım. Ekran kartı geldiğinde güvenlik etiketi delik vaziyette geldi ve sistemi satın aldığım kişi termal macun değişimi yaptığını, bir sorun olmadığını söyledi. Sonrasında günlük kullanımlarımda masaüstünde gezerken ya da pencereli şekilde oyun oynarken videoda görüldüğü gibi ekranda yeşil bozulmalar yaşamaya başladım ve bu bozulma 0.1ms sürüyor yani gözükmüyor diyebilirim. Videoya çekip bozulmayı kayda alıp oradan fotoğraf çektim ve öyle görüntüyü yakalayabildim. Video yükleyecektim fakat sanırım forumda böyle bir seçenek yok. Oyunları tam ekranda oynadığımda bu yeşil sorun oluşmuyor. Yalnızca masaüstü ve pencereli oyunlarda yaşanmakta. Sizce sorun nedir?
Ekran kartı modelim: ASUS ROG STRIX RX 570 4 GB.

WhatsApp Image 2022-11-15 at 00.50.22.jpeg

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1 ay önce ikinci el sistem satın aldım. Ekran kartı geldiğinde güvenlik etiketi delik vaziyette geldi ve sistemi satın aldığım kişi termal macun değişimi yaptığını, bir sorun olmadığını söyledi. Sonrasında günlük kullanımlarımda masaüstünde gezerken ya da pencereli şekilde oyun oynarken videoda görüldüğü gibi ekranda yeşil bozulmalar yaşamaya başladım ve bu bozulma 0.1ms sürüyor yani gözükmüyor diyebilirim. Videoya çekip bozulmayı kayda alıp oradan fotoğraf çektim ve öyle görüntüyü yakalayabildim. Video yükleyecektim fakat sanırım forumda böyle bir seçenek yok. Oyunları tam ekranda oynadığımda bu yeşil sorun oluşmuyor. Yalnızca masaüstü ve pencereli oyunlarda yaşanmakta. Sizce sorun nedir?

Eki Görüntüle 1572874

Sanırım VRAM arızası var.

Eki Görüntüle 1572874

VRAM arızası bu. Cizgi cizgi olmasının tek sebebi.

Peki VRAM arızasının tamiri mümkün mü ya da kartı bu şekilde kullanırsam bana uzun vadede bir sorun yaratır mı? Şu anda dediğim gibi 4-5 dakikada bir bu şekilde bozulma oluyor ama hiç rahatsız etmiyor.

Tamiri mümkün, tavsiyem gidip yaptırmak tek RAM modülü 200-400TL arası belki 1 modül bozuktur diğerleri bozulmadan hallet bence.

Kartı 1 aydır kullanıyorum ve sanırım geldiğinden beri bu sorun var. Ben o zamanlar bilgisayarı çok kullanmadığım için fark edemedim. İşin garip tarafı ise tam ekran oynadığım oyunlarda ya da FurMark testinde hiçbir sorun yaşamıyorum.

overclock checking tool bu program üzerinden ekran kartını teste sokun herhangi bir VRAM arızası var ise ortaya çıkacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı