Çözüldü RX 570 sistemde mavi ekran hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

yeeet

Hectopat
Makaleler
1
1 aydır sürekli farklı kodlarla mavi ekran görüyorum. Adlarını bile hatırlayamıyorum o kadar çok. Memtest yaptım. 548 error bulunca garantiye yolladım, bir şeyi yok diye geri yolladılar. Bugün geldi fakat durum yine aynı. Minidump dosyasını atamadan mavi ekran veriyor. Ne yapmalıyım?
i3-9100F / RX 570 4 GB XFX / 8 GB 3000MHz XPG / 240GB Adata SU630+240GB Samsung 750 EVO / H310M.
@KojiroHyuga04 @Er73748

RAM'lerde sorun var sanırsam. Minidump dosyalarını görmeden bir şey diyemem ama.

RAM'lerde sorun var sanırsam. Minidump dosyalarını görmeden bir şey diyemem ama.

Hocam Memtest sonuçlarını bile attım ama bir şey yok deyip geri yolladılar. Şimdi C diskten minidump dosyasını açana kadar tekrar mavi ekran veriyor. Resmen çaresiz kaldım.

Teknik servisler her zaman kullanıcıyı enayi yerine koyup birşey yok diyerek yollarlar dostum zaten, bu yıllardır böyle. Sen birşey olduğunu kanıtlayarak yollayacaksın ki iade alsınlar. Ben RX590 kartımı iade ettiğimde teknik servise yığınla kanıt ve video attım, tek seferde iade aldılar. Ama sadece wattman hatası veriyor diyip yollasam büyük ihtimal sorun yok diyip geri yollayacaklardı. Sert kayaya çarpınca yemiyor.

Hocam bende bilgili olduğumu düşünsünler diye tüm hata kodlarını yazdım. Ama yok. 1 aydır uğraşıyorum uykusuzluktan yıldım. Ama yok olmuyor.
BIOS um en güncel sürüm değil deneyeyim mi?

Hocam bende bilgili olduğumu düşünsünler diye tüm hata kodlarını yazdım. Ama yok. 1 aydır uğraşıyorum uykusuzluktan yıldım. Ama yok olmuyor.
Benim kartım 1 saat %100 yük altında çalıştığında wattman hatası veriyordu. 1 saatin dolmasına az kala telefonumla videoya çektim, bilgisayarın açık olduğunu bir müdahale etmediğimi hem gösterdim hem konuşarak belirttim, sonra bilgisayarı yeniden başlatmadığım müddetçe bu durumun geçmediğini belirttim yani bayağı bir detaya dikkat ettim. Video çektikten sonra ise ekran görüntüleri yolladım bayağı bır, yani ekran kartının suçlu olduğunu kanıtlayacak ne kadar ekran görüntüsü ve video varsa yolladım. Böyle olunca iade aldılar bro.

Yani sadece hata kodlarını yazma, yani memtest yap RAM'lerinin temiz olduğunu kanıtla, PSU'nun temiz olduğunu kanıtla, anakartında bir sorun olmadığını kanıtla, yani kısaca ekran kartı hariç diğer donanımlarının sıkıntısız olduğunu kanıtla bro. Bu kart bu hatayı genellikle hangi zamanlarda veriyorsa o zamanlarda video kaydı aç konuşarak durumu anlat. Yani adamları kanıta ve bilgiye boğ yoksa iade almazlar bunlar böyle namussuz, kullanıcıyı enayi yerine koymaya bayılıyorlar bunlar.
BIOS um en güncel sürüm değil deneyeyim mi?
Vallahi BIOS hakkında birşey diyemeyeceğim, ama büyük ihtimal ekran kartın bozuktur dostum zaten. Ben minidump dosyalarından anlamıyorum ama anlayan arkadaşlar yardımcı olurlar sana, minidump dosyası at hele buraya.

Minidump dosyasına girene kadar mavi ekran veriyor yapamıyorum ki.

Eğer elinde başka ekran kartı varsa onu tak ve minidump dosyasına erişmeye çalış. Yani bu ekran kartı eski bir kartta olabilir sorun değil, ben RX590'ı iadeye gönderdiğimde 9500GT ile 2-3 hafta geçirdim

Maalesef hocam elimde hiçbir başka parça yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…