Kart varsayılan olarak nasıl geliyorsa ona göre deneme yanılma yoluyla en stabil ve verimli sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. RX 5XX serisi gereksiz yere güç tüketen bir model olduğundan alındığı gibi Undervolt yapılması taraftarıyım ben.Şu UV'yi bir türlü anlamıyorum. Voltajı ve Frekansı neye göre ayarlıyoruz?
Bu ayarları da denemek için kullanmıştım bir keresinde. Gayet stabil ve serin çalışıyordu kart. Her ayar değişikliğinden kastınız nedir hocam? Control GPU'yü tüketen bir oyun 30 - 25 dakika boyunca oynadım GPU kullanımında ve çekirdek frekansında herhangi bir dalgalanma gözlemlemedim.Güzel bir rehber olmuş hocam elinize sağlık. Acaba her ayar değişikliğinde kartın stabilitesini ölçtünüz mü?
ROG Strix 570 kartında kullandığım ayarlar;
Eki Görüntüle 1065137
Bu ayarlar aslında benim ayarlarım değil sadece fan hızlarını ses çıkarmaması için biraz azalttım.
Asıl ayar sahibi Bu konudaki arkadaş. Konuda da detaylı bilgiye yer veriliyor.
Bende de RX 580 var çok denedim yapmayı ama mantığı anlamadım bir türlü.Kart varsayılan olarak nasıl geliyorsa ona göre deneme yanılma yoluyla en stabil ve verimli sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. RX 5XX serisi gereksiz yere güç tüketen bir model olduğundan alındığı gibi Undervolt yapılması taraftarıyım ben.
Bu ayarları da denemek için kullanmıştım bir keresinde. Gayet stabil ve serin çalışıyordu kart. Her ayar değişikliğinden kastınız nedir hocam? Control GPU'yü tüketen bir oyun 30 - 25 dakika boyunca oynadım GPU kullanımında ve çekirdek frekansında herhangi bir dalgalanma gözlemlemedim.
Kart varsayılan olarak nasıl geliyorsa ona göre deneme yanılma yoluyla en stabil ve verimli sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. RX 5xx serisi gereksiz yere güç tüketen bir model olduğundan alındığı gibi undervolt yapılması taraftarıyım ben.
Bu ayarları da denemek için kullanmıştım bir keresinde. Gayet stabil ve serin çalışıyordu kart. Her ayar değişikliğinden kastınız nedir hocam? Control GPU'yü tüketen bir oyun 30 - 25 dakika boyunca oynadım GPU kullanımında ve çekirdek frekansında herhangi bir dalgalanma gözlemlemedim.
Bende de RX 580 var çok denedim yapmayı ama mantığı anlamadım bir türlü.
Herhangi bir çökme yaşamadım OCCT testinde. 74 - 75 derecelere ulaştı 5:11 süre boyunca yaptığım testte. Sorun yok gibi görünüyor.Bilmiyorum hocam emin olmak için 5 dakikalık bir OCCT testinden zarar gelmez gibi. Sonuçta kartın voltaj ve frekans değerleriyle oynuyoruz. Ayrıca modeller aynı olsa bile silikon farkı olacağı için herkesin ayarlarının stabil çalışıp çalışmadığından emin olması gerekiyor. Neden OCCT ve stabilitenin üzerinde bu kadar çok duruyorum diye soruyorsanız WattMan hatası alınmasını engellemek için.
Hocam en basit yoldan kartın ayarlarını defaulta alıp stok frekansta (MHz değerinde) voltajı 25'er 25'er düşürüp OCCT testi yapın. Stabil çalışan (OCCT'de 5 dakika içerisinde hiçbir error vermeyen) son voltajda isterseniz fan ayarları da yapıp performanstan kayıp olmadan sıcaklığı oldukça fazla düşürebilirsiniz. RX 500 serisi kartlarda her 1 derece artışta performansta kayıp oluyormuş sanırım.
Yani MHz'e hiç ellemeyeyim öyle mi?Bilmiyorum hocam emin olmak için 5 dakikalık bir OCCT testinden zarar gelmez gibi. Sonuçta kartın voltaj ve frekans değerleriyle oynuyoruz. Ayrıca modeller aynı olsa bile silikon farkı olacağı için herkesin ayarlarının stabil çalışıp çalışmadığından emin olması gerekiyor. Neden OCCT ve stabilitenin üzerinde bu kadar çok duruyorum diye soruyorsanız WattMan hatası alınmasını engellemek için.
Hocam en basit yoldan kartın ayarlarını defaulta alıp stok frekansta (MHz değerinde) voltajı 25'er 25'er düşürüp OCCT testi yapın. Stabil çalışan (OCCT'de 5 dakika içerisinde hiçbir error vermeyen) son voltajda isterseniz fan ayarları da yapıp performanstan kayıp olmadan sıcaklığı oldukça fazla düşürebilirsiniz. RX 500 serisi kartlarda her 1 derece artışta performansta kayıp oluyormuş sanırım.