RX 570 undervolt yaptıktan sonra donma sorunu

Makaleler
2
Yer
Universitetet i Agder
-100'e çekmiştim voltajı. Kasamın hava akışı kötü olduğundan dolayı ısınıyor. Birkaç gün oluyor bu. Monitörüm bir anda sinyal yok dedi ve kapandı kabloları kontrol ettim ama olmadı. Bilgisayarıda fişten kapatmak zorunda kaldım. Bugün GTA 5'e girip su almaya gittim ve GTA 5'in kapandığını gördüm aynı şekilde donmalar vardı oyun falan açık değilken. Voltajı eski haline getirdim. Voltajı tekrardan azaltmalı mıyım -50 gibi?

Voltaj değerini -90 deneyin. Yine hata donma alırsanız -80 yaparsanız. Yani bu şekilde yaparak stabil çalışan bir ayar bulabilirsiniz.

Donuyor ise voltajı az vermişsinizdir. Daha fazla voltaj verip tekrar deneyin. Ama -100 çok bir değer değil.

Tamam hocam. Bir de bir şey soracağım. Az önce kasanın bir kapağını çıkardım güç kaynağı bayağı bir sıcak hava üflüyor diye. Şimdi ise soğuk hava üflüyor ve sıcaklıklarda 2-3 derece düşüş var. Kasa kapağı açık oynasam sorun olur mu? Veya uygun bir fiyata kasa var mı böyle sorunların olmadığı?
Voltaj değerini -90 deneyin. Yine hata donma alırsanız -80 yaparsanız. Yani bu şekilde yaparak stabil çalışan bir ayar bulabilirsiniz.

Deneme yanılma ile yapın diyorsunuz yani. Tamam öyle yapayım. Bu arada kasa kapağı açık bir şekilde oyun oynasam sorun olur mu? Bayağı bir fark oldu çünkü.

Sadece hızlı tozlanır. Yani temizlemeniz gerekir 2-3 ayda. Temizlemezseniz çok performans kaybedersiniz. Onun dışında sorun yok.

Sadece hızlı tozlanır. Yani temizlemeniz gerekir 2-3 ayda. Temizlemezseniz çok performans kaybedersiniz. Onun dışında sorun yok.

Teşekkürler. Uygun fiyata güzel bir kasa var mıdır? Ayrıca kasam altta duruyor hemen monitörun yanına alsam kasayı sizce daha iyi mi olur?

Teşekkürler. Uygun fiyata güzel bir kasa var mıdır? Ayrıca kasam altta duruyor hemen monitörun yanına alsam kasayı sizce daha iyi mi olur?
Size daha çok ses gelir. Kapalı bir alanda tutuyorsanız hava akışı daha iyi olur. Belki masa iyi sabitlenmemiş ise titreyebilir tüm masa ve kasa. Kasa için ayrı bir konu açarsanız daha iyi olur. Konuda bütçenizi de belirtin.

Kasanın yan tarafı açık bir şekilde kullanmanızda bir problem olmaz. Sadece fazla tozlanır o kadar. Ayrıca yan tarafı açık olacağı için biraz daha dikkatli kullanmak lazım o kadar. Aynen deneme yanılma yolu ile stabil bir ayar yapabilirsiniz. Şunu da eklemek istiyorum. Benim kartımda silikon kalitesi kötü denk geldiği için kartın stok Mhz değerinde undervolt işlemi yapamıyorum. -20 voltaj düşürsem bile sistem çöküyordu. Bende Frekans Mhz değerini biraz düşürerek undervolt işlemi uyguladım. Bunu da deneyebilirsiniz. Ama Mhz değerini fazla da düşürmeyin. Performans düşüşü olabilir. Ben Mhz değerini 90 düşürerek -80 voltaj ayarı ile performans düşüşü olmadan kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…