RX 570 ve i5 4460 Darboğaz Yapar mı?

Loseyyah

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. İki gün önce RX 570 8 GB aldım. İlk gün ltra ayarda Mordhau oyununu 60 FPS'in altına düşmeden oynadım. Bugün oyuna girdiğimde aşırı bir FPS drop yedim. Oynamak cidden çok zor. Grafikleri düşürdüm yine aynı.

Değerler:
  • GPU: %15 -20
  • CPU: %90 95
  • CPU Sıcaklık 65 70

Ayrıca Antalya'da oturuyorum o yüzden ayrı bir sıcaklık var. Doğru düzgün soğutma sistemim yok. Ekstra kasa fanı 1 tane var kapakları açık vaziyette açık bir alanda tutuyorum. Sistemi alta yazıyorum.

• MSI H81M 33P Anakart
  • Sapphire RX 570 8 GB Plus ekran kartı
  • İ5 4460 işlemci
  • Hyprx 8 GB RAM
  • 2 TB HDD
  • 500 wat markasını bilmediğim power supply

Son düzenleyen: Moderatör:
Attığınız değerlerde darboğaz söz konusu, driver'leri güncelleyip deneyin. Normalde bu kadar darboğaz olmaz diye düşünüyorum o işlemci ile.

Oyun CS:GO gibi ekran kartından çok işlemci kullanıyordur.

Arkadaşlar sabah acele ile bir defa daha denedim.Dün son çare olarak ekran kartı ayarlarını sıfırladım bir şey değişmedi.Isıdan kaynaklanabilir mi ? Dün hava inanılmaz sıcaktı.Sabah 2 dakika içinde sıkıktı yaşamadım.

Dosya Ekleri

• 20190628_074233.jpg
    1,9 MB · Görüntüleme: 120
Attığınız görselden ısı değerlerini göremeyiz, ancak işlemci %48 kullanımda ekran kartını besleyebiliyorsa sorun yoktur. Oyunda kasma veya drop yaşıyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…