RX 570 ve i5 4460 Darboğaz Yapar mı?

Loseyyah

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. İki gün önce RX 570 8 GB aldım. İlk gün ltra ayarda Mordhau oyununu 60 FPS'in altına düşmeden oynadım. Bugün oyuna girdiğimde aşırı bir FPS drop yedim. Oynamak cidden çok zor. Grafikleri düşürdüm yine aynı.

Değerler:
  • GPU: %15 -20
  • CPU: %90 95
  • CPU Sıcaklık 65 70

Ayrıca Antalya'da oturuyorum o yüzden ayrı bir sıcaklık var. Doğru düzgün soğutma sistemim yok. Ekstra kasa fanı 1 tane var kapakları açık vaziyette açık bir alanda tutuyorum. Sistemi alta yazıyorum.

• MSI H81M 33P Anakart
  • Sapphire RX 570 8 GB Plus ekran kartı
  • İ5 4460 işlemci
  • Hyprx 8 GB RAM
  • 2 TB HDD
  • 500 wat markasını bilmediğim power supply

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. İki gün önce RX 570 8 GB aldım. İlk gün Ultra ayarda mordhau oyununu 60 FPS'in altına düşmeden oynadım. Bu gün oyuna girdiğimde aşırı bir FPS drop yedim. Oynamak cidden çok zor. Grafikleri düşürdüm yine aynı.

Değerler:
  • GPU: %15 -20
  • CPU: %90 95
  • CPU Sıcaklık 65 70

Ayrıca antalyada oturuyorum o yüzden ayrı bir sıcaklık var. Doğru düzgün soğutma sistemim yok. Ekstra kasa fanı 1 tane var kapakları açık vaziyette açık bir alanda tutuyorum. Sistemi alta yazıyorum.

• MSI H81M 33P Anakart
  • Sapphire RX 570 8 GB Plus ekran kartı
  • İ5 4460 işlemci
  • Hyprx 8 GB RAM
  • 2 TB HDD
  • 500 wat markasını bilmediğim power supply
Attığınız değerlerde darboğaz söz konusu, driver'leri güncelleyip deneyin. Normalde bu kadar darboğaz olmaz diye düşünüyorum o işlemci ile.

Arkadaşlar sabah acele ile bir defa daha denedim.Dün son çare olarak ekran kartı ayarlarını sıfırladım bir şey değişmedi.Isıdan kaynaklanabilir mi ? Dün hava inanılmaz sıcaktı.Sabah 2 dakika içinde sıkıktı yaşamadım.

Dosya Ekleri

• 20190628_074233.jpg
    20190628_074233.jpg
    1,9 MB · Görüntüleme: 120
Arkadaşlar sabah acele ile bir defa daha denedim.Dün son çare olarak ekran kartı ayarlarını sıfırladım bir şey değişmedi.Isıdan kaynaklanabilir mi ? Dün hava inanılmaz sıcaktı.Sabah 2 dakika içinde sıkıktı yaşamadım.
Attığınız görselden ısı değerlerini göremeyiz, ancak işlemci %48 kullanımda ekran kartını besleyebiliyorsa sorun yoktur. Oyunda kasma veya drop yaşıyor musunuz?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı