RX 570 ve R3 3200G sistemde Minecraft'ta düşük FPS

• Konuyu başlatan charm
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 471
Makaleler
3
Yer
İzmir
Daha fazla  
RAM
Crucial Ballistix Sport 8 GB RAM DDR4, Crucial Ballistix 8 GB DDR4 RAM
SSD veya HDD modeli
HD Green 1 TB HDD, Gigabyte 240 GB SSD
Ekran kartı
MSI ARMOR RX 570 4 GB
Anakart
A320 PRO-E
İşlemci
Ryzen 3 3200g
Arkadaşlar merhaba bundan 3-4 ay önce yeni sistem aldım ve gerektiği performansı vermiyor gibi. Mesela arkadaşımın i5 4.nesil, 6 GB DDR3, GT 710M'li bir laptopu vardı. Yanlış hatırlamıyorsam onda Minecraft 800-1000 FPS alıyordu. Bende RX 570 4 GB, Ryzen 3 3200G, 16 GB DDR4 sistemim var ama Minecraft'da 200-300 FPS alıyor. Nedeni nedir acaba?

Texture Pack, Optifine, Video Ayarları ve oyuncunun bulunduğu ortam Minecraft'da FPS'inizi önemli ölçüde etkiler. Arkadaşın en düşük ayarlarda FPS arttıracak bir texture pack ile bulunuyorsa ve Optifine kullanıyorsa boşluğa bakarken 800 FPS alması normal. Sizin sisteminizin verdiği FPS'ler normal. Benzer sistem ile en yüksek ayarlarda 200-300 FPS oynuyorum. Bir problem yok.

Texture Pack, Optifine, Video Ayarları ve oyuncunun bulunduğu ortam Minecraft'da FPS'inizi önemli ölçüde etkiler. Arkadaşın en düşük ayarlarda FPS arttıracak bir texture pack ile bulunuyorsa ve Optifine kullanıyorsa boşluğa bakarken 800 FPS alması normal. Sizin sisteminizin verdiği FPS'ler normal. Benzer sistem ile en yüksek ayarlarda 200-300 FPS oynuyorum. Bir problem yok.
Hocam 64x Texture Pack ile oynuyordu.

Hocam 64x Texture Pack ile oynuyordu.
Bulunduğunuz dünya FPS açısından büyük bir etkendir. Minecraft'ın RX 570 ekran kartınızı kullandığına emin misiniz? Dediğim gibi ben de benzer bir sisteme sahibim ve aynı FPS ortalamsına sahibiz. Gökyüzüne doğru Optifine ile yakınlaştırırsanız 1000 FPS'leri zorlayacaksınızdır.

Bulunduğunuz dünya FPS açısından büyük bir etkendir. Minecraft'ın RX 570 ekran kartınızı kullandığına emin misiniz? Dediğim gibi ben de benzer bir sisteme sahibim ve aynı FPS ortalamsına sahibiz. Gökyüzüne doğru Optifine ile yakınlaştırırsanız 1000 FPS'leri zorlayacaksınızdır.
Hocam F3 basın RX 570 diye gözüküyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı