RX 570 ve Ryzen 2500X CS:GO FPS düşüyor

yigitmaster

Decapat
ASUS STRIX RX 570.
Ryzen 2500X.
Corsair 8 GB 2666 MHz.
120GB SSD (sistem yüklü)
1TB hardisk.

CS:GO'da 250-300 FPS'ten 100'e kadar düşüyor.
Oyun içi değerler.

2020.03.27-13.58.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten FPS yükselt diye atmadım. Belki bir ayar yaşanan FPS düşme sorununa çözüm olur.
Sistemsel ya da yazılımsal bir sorunun olduğunu sanmıyorum. Sorunun oyundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. O rehbere göz atmanı şiddetle öneriyorum.

Eğer çözülmüyorsa FPS sabitleyerek oynamanı öneririm.
En azından FPS düşmesi olduğunda yaşanan kasma ortadan kalkacaktır.

Mesala Fortnite'da FPS düşmesi yiyorum bu RAM'den kaynaklı değil mi?
İşlemci darboğaz yapıyor gibi görünüyor RAM yeterli SSD'ye kurarsan ani dropları bir nebze önleyebilirsin.

Eskiden SSD'ye kuruluydu yine aynı dropları yiyordum işlemci nasıl darboğaz yapıyor.

Fortnite 8 GB bellek ile rahatça çalışan bir oyun. O sırada arka plan uygulamaları, işletim sistemi ve oyunun kullandığı toplam bellek miktarını görmem gerekiyor. Ona göre bellekten kaynaklı olup olmadığını söyleyebilirim.

Şu rehbere göz atmanı öneririm.
@CillianMurphy CS:GO gibi eski bir oyun için GPU kullanımı gayet normal.
Alakası yok. Düşük çözünürlükte 4 yıldır oynuyorum, GPU kullanımı %90-95 arası.

@CillianMurphy Kendi sistemine göre ele alırsan doğru olmaz. Eski ekran kartları DX9 bir oyunu düşük ayarlarda tam performans'ta çalıştırabilir. Güncel ekran kartlarında düşük ayarlarda %90 kullanacak kadar grafik teknolojisi olan bir oyun değil. Onu belirtmek istedim.

Arkadaş grafikleri en yüksek ayarlara alsa bile GPU kullanımı %65-90 arası orantısız değerler gösterecektir.

Son düzenleme:
@CillianMurphy Kendi sistemine göre ele alırsan doğru olmaz. Eski ekran kartları DX9 bir oyunu düşük ayarlarda tam performans'ta çalıştırabilir. Güncel ekran kartlarında düşük ayarlarda %90 kullanacak kadar grafik teknolojisi olan bir oyun değil. Onu belirtmek istedim.

Arkadaş grafikleri en yüksek ayarlara alsa bile GPU kullanımı %65-90 arası orantısız değerler gösterecektir.
Kendi sistemime göre ele aldığımı kim söyledi? R5 3600 ve RTX 2060 ile test ettiğim sistem oldu. 1024x768 ve düşük ayarlarda test ettim. GPU kullanımı %75-90 arası değişiyor. Güncel sisteminiz var ise test edebilirsiniz.

GPU kullanımı çok düşük. DDU ile sürücülerini kaldırıp, tekrar kur. DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi - Technopat Sosyal

Dediğinizi yaptım bir fark yok.
Fortnite 8 GB bellek ile rahatça çalışan bir oyun. O sırada arka plan uygulamaları, işletim sistemi ve oyunun kullandığı toplam bellek miktarını görmem gerekiyor. Ona göre bellekten kaynaklı olup olmadığını söyleyebilirim.

CPU değerleri yazmıyor ama ben görev yöneticisinden baktım sıcaklık 60-65.

Ekran Alıntısı.PNG

Böyle olması normal mi?

sad.PNG

@CillianMurphy kendi sistemine göre ele alırsan doğru olmaz. Eski ekran kartları DX9 bir oyunu düşük ayarlarda tam Performans'ta çalıştırabilir. Güncel ekran kartlarında düşük ayarlarda %90 kullanacak kadar grafik teknolojisi olan bir oyun değil. Onu belirtmek istedim.

Bugün RAM alacağım sence sorunum çözülcek midir.
RAM bu CORSAIR 16GB DDR4 3200 MHz Ram
Dediğinizi yaptım bir fark yok.

CPU değerleri yazmıyor ama ben görev yöneticisinden baktım sıcaklık 60-65.

Ekran Alıntısı.PNG

Böyle olması normal mi?

sad.PNG

Bugün RAM alacağım sence sorunum çözülcek midir?
RAM bu CORSAIR 16GB DDR4 3200 MHz Ram

Galiba RAM yetmiyor Win 10 kullanıyorum zaten bana 5 GB falan kalıyor.
@CillianMurphy kendi sistemine göre ele alırsan doğru olmaz. Eski ekran kartları DX9 bir oyunu düşük ayarlarda tam Performans'ta çalıştırabilir. Güncel ekran kartlarında düşük ayarlarda %90 kullanacak kadar grafik teknolojisi olan bir oyun değil. Onu belirtmek istedim.

Bir de eski Driver kullanacağım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı