RX 570 ve Ryzen 3 1200 PUBG yüksek CPU kullanımı sorunu

Mert Çamran

Centipat
GameBooster GB-G3602B kasam var. Arkasında tek RGB'li fan var.

Bir de işlemcinin fanı, onu bilirsiniz zaten.

Önünde 3 tane fan yeri var, 12 cm'lik.

Önünde fan yok diye, PUBG'de ayarlar çok düşükde CPU kullanımı %99 oluyor.

Acaba tek fan olduğu için mi? Fan ekleyim mi?

Yoksa RX 570 4 GB ile AMD Ryzen 3 1200 darboğaz yaptığı için mi CPU kullanımı çok oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
GameBooster GB-G3602B kasam var. Arkasında tek RGB'li fan var.

Bir de işlemcinin fanı, onu bilirsiniz zaten.

Önünde 3 tane fan yeri var, 12 cm'lik.

Önünde fan yok diye, PUBG'de ayarlar çok düşükde CPU kullanımı %99 oluyor.

Acaba tek fan olduğu için mi? Fan ekleyim mi?

Yoksa RX 570 4 GB ile AMD Ryzen 3 1200 darboğaz yaptığı için mi CPU kullanımı çok oluyor?
O karta dar boğaz yapar O.C ile azaltabilirsin ama yinede yapar. Önemli olan kullanım değil sıcaklıklar ne durumda onlara da bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Darboğaz sorunu yaşıyorsunuz. Tavsiyem yeni bir işlemci almanız veya grafik ayarlarını en yükseğe çekmeniz olur. En düşük grafik ayarlarında yük işlemciye biniyor.

Darboğaz yüzündendir. Kullandığınız grafik ayarlarını ve çözünürlüğü yükseltmeyi deneyin eğer cpu kullanımı düşerse darboğaz vardır.
Pubg de çok düşükten ultra ya aldım cpu %99 dan inmiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Darboğaz sorunu yaşıyorsunuz. Tavsiyem yeni bir işlemci almanız veya grafik ayarlarını en yükseğe çekmeniz olur. En düşük grafik ayarlarında yük işlemciye biniyor.

Ultra ya aldım bilerek %99 cpu inmiyor reis
Hocam önceki konunuzda söyledik, içinize sinmiyorsa alın 3 tane fan takın. Ya da kasa kapağını açın ve tozlanmasına göz yumun. Ama darboğaz olduğu kesin. Yüksek grafiklerde deneyin.
O karta dar boğaz yapar O.C ile azaltabilirsin ama yinede yapar. Önemli olan kullanım değil sıcaklıklar ne durumda onlara da bakın.
Tam anlayamadım bu resimde nasıl gözüküyor sıcaklıklar ?

Dosya Ekleri

• 2020.02.16-19.41.png
    2020.02.16-19.41.png
    548,5 KB · Görüntüleme: 46
  • 2020.02.16-19.41.png
    2020.02.16-19.41.png
    548,5 KB · Görüntüleme: 41
@Mert Çamran anakartınız izin veriyorsa işlemciye overclock yapabilirsiniz.

Bu arada sisteme fan eklemeniz kullanım değerini değil, sıcaklık değerlerini etkiler. Sıcaklık değerleriniz normal ise fan eklemek işinize yaramayacaktır. Rica etsem MSI Afterburner ile oyun içi kullanım ve sıcaklık değerlerinizi paylaşır mısınız?

@Mert Çamran anakartınız izin veriyorsa işlemciye overclock yapabilirsiniz.

Bu arada sisteme fan eklemeniz kullanım değerini değil, sıcaklık değerlerini etkiler. Sıcaklık değerleriniz normal ise fan eklemek işinize yaramayacaktır. Rica etsem MSI Afterburner ile oyun içi kullanım ve sıcaklık değerlerinizi paylaşır mısınız?
Şuan sıcaklık değerleri nasıl bu resimde tam anlayamadım ben

Dosya Ekleri

• 2020.02.16-19.41.png
    2020.02.16-19.41.png
    548,5 KB · Görüntüleme: 47
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı